Vraag & Antwoord

OS Linux

Redhat installatie fout?

Anoniem
danieldk
7 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik wil ook iets van Redhat meepikken dus ik heb wat cd's geregeld en ben aan het installeren geslagen. Ze vragen of je commando's wilt rammen of net als Windows een uiterlijk wilt hebben plat gezegt.

  Ik heb voor uiterlijk gekozen maar dit is het probleem. Hij boot alles netjes maar dan moet er toch net zo'n login scherm komen als bij Windows? Maar er komt te staan:

  rootlogin:
  rootpassword:

  Heb ik nou iets fout gedaan? :-?
 • [quote:c04ca87b1d="Skeleton"] Redhat (…) Hij boot alles netjes maar dan moet er toch net zo'n login scherm komen als bij Windows? Maar er komt te staan: rootlogin: rootpassword: Heb ik nou iets fout gedaan?[/quote:c04ca87b1d] Welke versie van RedHat? Had je 'm geinstalleerd volgens de Red Hat Linux x86 Installation Guide waarin ook enkele problemen worden beschreven.
 • Naw heb je idd niks fout gedaan, maar ben je slechts wat vergeten. Het X-window systeem installeren/configureren ;) Log in met je rootaccount (username: root, password: dat heb je tijdens de installatie opgegeven) en typ dan "startx" (zonder ";) Als het goed is zal nu het grafische deel opstarten.
 • Startx geprobeerd. Zag er veel beloofent uit krijg ik de foutmelding: No screens found.

  Wat is dit nou weer? :-?
 • [quote:8467fbed1b="Skeleton"] No screens found. [/quote:8467fbed1b] Je hebt nog niet de versie van Red Had genoemd. Maar je zou je /var/log/XFree86.0.log kunnen checken voor meer info. Je zou ook kunnen proberen X opnieuw te configureren via commando
  [code:1:8467fbed1b] redhat-config-xfree86 [/code:1:8467fbed1b][Enter]

  Vermeld ook nog even op wat voor een (merk) pc (welk moederbord, videokaart) je Red Had probeert te installeren.

  [Edit] Als het die uit je onderschrift is, zou je beter Fedora Core 6 kunnen installeren. [/Edit]
 • Oke dank u voor jullie reacties! Zou deze versie van Redhat wel kunnen draaien op een VIA 2000+? :D
 • [quote:fb7d2467b6="Skeleton"] Zou deze versie van Redhat wel kunnen draaien op een VIA 2000+?[/quote:fb7d2467b6] Kan ik je zo niet zeggen. Voor de minimale systeem vereisten check je Red Hat Linux 9 Release Notes. Voor de Red Had compatible hardware check je de Red Hat Hardware Catalog. Alleen wordt daar Red Had 9.0 niet genoemd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.