Vraag & Antwoord

OS Linux

ubuntu server toevoegen in active directory

Anoniem
None
28 antwoorden
 • in de AD kan je pc's toevoegen, gebruikers, printers, etc..

  met windows bakken gaat dit makkelijk. je meldt je pc aan in een domein, en hij staat er in. ik weet echter niet wat de commands zijn om je ubuntu machine in een domein toe te voegen of aan te melden.
 • ik weet niet of dit in server topic hoort of hier, maar ik wil graag mijn ubuntu server systeempje toevoegen in de active directory van mijn win2003 server.

  ik heb mijn ubuntu server een vast ip adres gegeven want ik kom niet achter het mac adres in linux zodat ik hem een lease kan geven via de dhcp server van 2003 server. het domein is myhood.fabstar81.com en de computernaam is subuntu. zoals je hier kunt lezen krijgt de server de naam subuntu.myhood.fabstar81.com. toch kan ik:

  1: middels een redirect naar mijn IP adres ingesteld op mijn website www.fabstar81.com van subuntu.myhood.fabstar81.com niet op de server komen
  2: niet de subuntu toevoegen in de active directory, simpelweg omdat ik niet weet hoe het moet. ik heb het geprobeerd met deze commandos:

  [code:1:dd30f3ef1f]echo myhood.fabstar81.com > /etc/hostname <enter>)
  (/bin/hostname -F /etc/hostname <enter>)[/code:1:dd30f3ef1f]

  maar heb geen idee of het goed is. kan iemand mij helpen met deze 2 problemen?

  tia
 • Als ik de genoemde www.fabstar81.com website open kan ik op je servertje (System Information: subuntu.myhood.fabstar81.com (192.168.0.82)) rondkijken - dus dat lijkt gewoon te werken.
 • neej, ik bedoel…ik heb in cpanel van mijn website www.fabstar81.com ingesteld dat subuntu.myhood.fabstar81.com moet verwijzen naar mijn server. dit doet ie echter niet. hij moet dus dezelfde redirect krijgen als www.fabstar81.com; nl mijn extern ip adres. dit werkt echter niet.

  en nog ben ik er niet achter hoe ik mijn ubuntu server in mn active directory kan aanmelden :(
 • [quote:686b79036d]toevoegen in de active directory[/quote:686b79036d]

  Wat wil je hiermee bereiken? Wat wil je?


  [quote:686b79036d]in mn active directory kan aanmelden[/quote:686b79036d]

  Ah, wil je dit…. gebruik daarvoor je bms- of cifs-client (tip: Google).
 • waarom ik dit wil? gewoon om te leren hoe het moet. :)

  ik dacht trouwens dat het met samba moest, maar je zegt dat het ook kan met andere manieren. wordt weer een hoop lezen :D
 • Ja samba… typfout van me; ipaq van me he…. de client van smb/cifs moet je hebben.
 • okay. vergeef me. maar door mijn gulzige karakter ben ik mij op dit moment aan het begeven op 2 onbekende terreinen zonder eerst 1 terrein onder de knie te hebben. ik leer graag, veel tegelijk, en snel :D

  dus, kan je me iets meer uitleggen van linux ook? ben net beetje bekend aan het raken met commandline server beheren, maar de commands beheers ik nog niet helemaal.
 • Dan kun je op deze sites veel leren:
  http://www.mrleejohn.nl/
  http://www.ss64.com/bash/
  http://www.slackbasics.org/html/slackware-basics.html
 • kan ik iig hoop van leren ja, maar helpt me niet bij het oplossgen van mn probleem nu :D
 • ow ja, ik weet de reden weer…als ik de server ubuntu toevoeg in de AD kan ik hem wat makkelijker een vast DHCp adres geven. dat moet ie nl krijgen…ben gek op vaste iP's :D

  en ja, weet dat vaste instellen net zo makkelijk is. maar wil het gewoon :)
 • Mij is het een raadsel wat je precies wilt. En zolang je over zaken als vaste dhcp-adressen praat blijft dat zo, denk ik 8)
 • Dat snap ik, maar wat wil je bereiken?
 • Hij geeft toe het niet helemaal onder de knie te hebben. Ik denk dat je eerst kennis van netwerken moet hebben als je praat over vaste dhcp adres. Overigens kun je met ifconfig het mac adres gewoon zien onder linux, hoor !
 • Is bekend ;) Maar, de vraag is: wat wil de TS bereiken? Ik kan er nl ook niet echt wat van maken… :-?
 • nou, van netwerken heb ik nu onderhand wel wat kaas gegeten hoor. als ik hier gewoon een goedwerkende server op kan zetten inclusief werkende dhcp ranges icm mac adressen, een AD en DC dan zit dat wel goed.

  wat ik er mee wil bereiken is dus dat de ubuntu server aangesloten wordt bij het domein. nu heet de server ubuntu, terwijl alle andere pc's in het netwerk xxx.myhood.fabstar81.com heten. dat wil ik ook voor de ubuntu. en ja, in ubuntu zelf is dat dus al (check www.fabstar81.com -> phpsysinfo) maar dus niet in het netwerk.


  duidelijk!? :D
 • [quote:35d8186e56="sverrips"]Hij geeft toe het niet helemaal onder de knie te hebben. Ik denk dat je eerst kennis van netwerken moet hebben als je praat over vaste dhcp adres. Overigens kun je met ifconfig het mac adres gewoon zien onder linux, hoor ![/quote:35d8186e56]


  ik ga eens die command gebruiken, maar enige wat ik daarmee bereik is onder dhcp de subuntu een vast ip adres te geven middels DHCP, maar niet in het domein op te nemen. hetgeen wat ik niet onder de knie heb, is linux icm windows (server)…that's all folks!
 • Fqdn's regelen met dns kan puur met hosts-files eo reversed dns.

  Windows en linux integreren kan op talloze manieren. Een voorbeeld is www.mrleejohn.nl/fedora-ds.htm . Maar mbv ldap, smb, enz kan het ook.
 • Integratie zelf is geen doel. Bedenk wat je wilt bereiken… dan vind je vanzelf hoe je dat moet doen.
 • ik wil er niet per se iets mee bereiken. ik wil gewoon weten hoe het moet…waarom zou k alle computers in de active directory opnemen en dan niet die ubuntu server?

  niet alles heeft een doel in dit leven…het is puur kennisvergaring

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.