Vraag & Antwoord

OS Linux

Na inloggen bruin scherm Ubunu 6.10

Anoniem
pjotr123
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb net Ubuntu 6.10 geinstalleerd (wat erg snel ging) Maar nu kom ik op het volgende probleem: Na inloggen wordt even programmamanager geladen en daarna krijg ik een bruin scherm, de muiscursor is ook aanwezig en kan deze gewoon bewegen. Heb al een paar keer opnieuw opgestart maar na het inloggen gaat Ubuntu niet verder.

  Dit is voor het eerst dat ik Linux gebruik, wat betreft de console weet ik maar weinig vanaf. Heeft iemand hier een mogelijke oplossing voor?

  Met vriendelijke groet,

  Daniel
 • Het kan zijn, dat jouw hardware niet zo geschikt is voor de deels nog wat experimentele 6.10 (Edgy Eft). Probeer daarom eens een installatie van de zeer betrouwbare en stabiele 6.06 (Dapper Drake). Bijkomend voordeel: die is Long Term Supported (LTS). Dapper Drake is bovendien van "enterprise quality".

  Je kunt 'm hier halen:
  ftp://ftpserv.tudelft.nl/pub/Linux/releases.ubuntu.com/6.06/ubuntu-6.06.1-desktop-i386.iso

  Ik gebruik 6.06 al een half jaar, en hij is werkelijk niet kapot te krijgen. Een dieselmotor die het altijd doet, en blijft doen, al staat hij weken permanent aan zonder herstart!

  Groet, Pjotr.
 • [quote:c2efb16cce="danielbolt"]Hallo,

  Ik heb net Ubuntu 6.10 geinstalleerd (wat erg snel ging) Maar nu kom ik op het volgende probleem: Na inloggen wordt even programmamanager geladen en daarna krijg ik een bruin scherm,
  Daniel[/quote:c2efb16cce]

  Ubuntu is een Afrikaanse Linux versie,, dus je zal veel bruin zien. Het is een fantastische distro die veel terrein wint.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.