Vraag & Antwoord

OS Linux

clarkconnect installeren

Anoniem
remcon
3 antwoorden
 • Ik ben zelf ook erg geintreseerd in een linux servertje, Nu was ik ook bezig met clarkconnect. Om hem uit te testen installeerde ik hem virtueel met VM ware. Ik wist niet bij welke Linux distro het hoord en Clarkconnect stond er niet tussen dus ik heb Other Linux Package gekozen. Vervolgens ben ik met de installatie begonnen, alle stappen doorlopen. Ik krijg vlak voordat hij gaat instaleren een melding over dat er geen drivers voor m'n hdd zijn gevonden. Vervolgens geeft hij de melding dat ik drivers kan toevoegen, maar ik heb geen idee welke ik voor m'n ouder Maxtor IDE 20gb zou moeten gebruiken. Als ik vervolgens alles laat staan zoals het is. Er is een standaard een amd driver geselecteerd. Ik zeg dat hij mag beginnen met installeren en hij gaat het installatieprogramma laden meldt hij. Dan geeft hij aan dat er iets niet in orde is en vervolgens staat er dat ik m'n pc moet rebooten, als ik dat doe, dan reboot ik het virtualsysteem maar hij begint dan weer met de stappen van welke taal e.d.

  Ik heb dit trouwens op 2 verschillende pc gedaan. Een P4 en een AMD64 3000+ Bijde geen verschil.. ik loop vast op de zelfde melding.

  Ik installeer hem virtueel omdat ik niet weet wat er met m'n Windows XP gebeurdt als ik Linux op de 2e hdd installeer. Kan ik die dan nog normaal opstarten?

  Iemand die weet wat dit kan zijn. Ligt het eraan dat ik iets fout doe met VMware? Ik gebruik de clarkconnect community edition. Want dat is de enigste gratis versie als ik het goed heb. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik ben trouwens vrij onervaren met Linux.. ik heb ooit alleen eens Suse 9.2 virtueel met VMware geinstalleerd.

  gr Michiel
 • Maar even afgesplitst en verplaatst.
 • Als binnen VM wordt geklaagd over drivers voor je HD, dan wordt de virtuele HD bedoeld, niet de fysieke.
  ClarkConnect is afgeleid van RedHat/Fedora met een 2.6 kernel. Dat kan je dus kiezen bij het aanmaken van de VM.
  Als ik het zo hoor moet je eens checken of je cd / iso wel goed is. Kan je checken met md5sum.
  Heel verstandig overigens om dit in VM te proberen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.