Vraag & Antwoord

OS Linux

Instellen en gebruiken Wireles Lan

Anoniem
Marcel de Reus
4 antwoorden
 • In installeren van Kubuntu is inmiddes gelukt. Alleen nu wil ik ook nog mijn draadloze internet verbinding gebruiken. Gewoon LAN werkt wel, maar draadloos niet. Ik maak gebruik van een Acer Aspire 5025, en daar zit een knopje op, waarmee je je WL aan en uit kan zetten. Dit werkt niet in Kubuntu. Dan kan ik wel via instellingen proberen mijn WL kaart aan te zetten, maar dit werkt niet. Heeft iemand een idee, hoe ik mijn WL aan de praat krijg?
 • [quote:1c65040a54="Bright"]In installeren van Kubuntu is inmiddes gelukt. Alleen nu wil ik ook nog mijn draadloze internet verbinding gebruiken.[/quote:1c65040a54] Je zou de instructies van de Ubuntu Guide, die zo te zien ook gebruikt kunnen worden voor Kubuntu, te checken. Waarin je eerst checkt of je draadloze internet verbinding door Linux ondersteund wordt. Zo niet, dan pas probeer je Ndiswrapper. Check ook nog http://swik.net/Kubuntu+wireless
 • Wireless kan lastig zijn. Heb er zelf een tijd mee liggen klooien met suse.
  Mijn ervaring is dat je je wezenloos zoekt als je niet weet waar je moet beginnen. Ik kan je voor de ubuntu distro geen dircte oplossing aandragen wel kan ik je een richting op wijzen om het voor elkaar te krijgen.

  Gebruik even google om het gebruik van onderstaande tools/commando's te gebruiken om het wireless verhaal aan de praat te krijgen. Er zijn legio sites over te vinden.

  iwconfig -> kijken of er volgens het systeem een wireless netwerkadapter is.

  ndiswrapper -> windows drivers gebruiken om je kaart (c.q. chipset) onder linux ondersteund te krijgen

  modprobe -> module laden b.v. modprobe ndiswrapper

  met ndiswrapper -m kun je de configuratie schrijven t.b.v. modprobe (automatisch laden)

  lsmod -> laat zien welke modules geladen zijn.

  Succes!

  Blub
 • bedankt ik zal eens aan de slag gaan.
  Heb al veel geprobeerd, maar ben benieuwd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.