Vraag & Antwoord

OS Linux

Suse 10.2 (64) + Asus P5WDH + 7600 bij opstarten geen beeld

Anoniem
maximilaan
6 antwoorden
 • Het blijft akelig stil…….

  Heb inmiddels 10.2 (32), 10.1 (32) ook al eens geinstalleerd..zelfde verhaal.
  Als ik in save modus opstart kan ik met sax2 mijn kaart en monitor instellen en testen. Boot ik via Xen werkt het prima . Normaal booten….monitor gaat standby. om gestoord van te worden. :x
 • Mensen, Ik heb op mijn nieuw systeem Suse 10.2 (64) geinstalleerd. Installeren gaat probleemloos. Het spul werkt volgens mij ook wel, alleen wordt mijn monitor niet meer aangestuurd als na het booten X gestart wordt. Ik hoor het opstart melodietje van KDE wel. Ook kan ik wel met Ctrl+Alt+F2 een nieuwe inlog starten. Op het moment dat ik Sax2 dan start en probeer de minitor/grafische kaart settings te veranderen hangt het systeem weer. Ook dan ik is weer mogelijk om een nieuwe inlog te starten.
  Het vreemde is dat ik ook Xen geinstalleerd heb. Als ik in de bootloader voor de Xen opstart kies draait het probleemloos. Ook monitor instellingen kan ik ongestraft maken. Netwerk werkt dan wel niet i.v.m. de netwerk bruggen.

  Moederboard: P5WDH delux.
  Grafische kaart 7600 MSI

  Tips?
 • de monitor slaat in standby omdat suse een verkeerde horizontale/verticale vernieuwingsfrequentie kiest.
  Je kunt proberen om SaX2 in een behouden frquentie op te starten met het commando

  [b:5d9d189569]sax2 -m 0=vesa[/b:5d9d189569]

  (let op, 0 is een null)

  en dan de monitorinstellingen aanpassen zodat die wel beeld geeft.
  suse heeft een voorgedefinieerde lijst met monitoren, maar je kunt in dit soort gevallen het beste de VESA-monitor kiezen (staat vaak helemaal bovenin/onderin de lijst) en zelf de specificaties opgeven.
 • Maximilaan,

  Dit werkt.
  Op de 1 of andere manier wordt de configuratie die ik in de grafische schil van sax2 wijzig niet opgeslagen. 1 maal het commando sax2 -m 0=vesa heeft me uit de brand geholpen maar ik kan met geen mogelijkheid een andere resolutie krijgen. Ik kan het netjes allemaal instellen maar het wordt p de 1 of andere manier ergens niet overgenomen.
 • Misschien het simpelst (en snelst) om handmatig in het bestand xorg.conf in de sectie [Monitor] zelf even de juiste HorizSync- en VertRefresh waardes voor je beeldscherm in te vullen.

  Mijn monitor wordt consequent door geen enkele distro goed herkend en dus zit ik eerst altijd tegen een 800x600 en op 60Hz bibberend beeld aan te kijken. En bovenstaande ingreep lost het ook altijd weer op.

  Gr,
  Jim
 • Jim,


  Dit is ook wat ik uiteindelijk gedaan heb.
  Het blijft toch nog in mijn achterhoofd hangen waarom het in Xen wel goed gaat maar hoe dan ook ………in ieder geval iedereen bedankt voor zijn bijdrage.


  Gr. Blub :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.