Vraag & Antwoord

OS Linux

Installatie SuSE 10.2 fout

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb de dvd versie van de nieuwste SuSE gedownload gebrand en (naar veel gedoe (moet resolutie op VSA (of zoiets) zetten)) en opgestart. Alleen als ik het installeren begin krijg ik de fout melding dat het bestand 'Pakket desktop_data_SuSE' niet op de dvd staat.

  Je krijgt dat 2 opties: 'opnieuw proberen' of 'overslaan'. Dus ik kies voor overslaan en dan sluit hij het instalatie programma en kom ik in Yast' terecht :-? .

  Weet iemand een oplossing?
 • [quote:c4cfee7991="pepio"]Installatie SuSE 10.2 fout[/quote:c4cfee7991] Had je volgens deze instructies de md5sum van de gedownloade iso wel gecheckt? Heb je van de mogelijkheid gebruik gemaakt om tijdens de installatie de dvd media te checken?
 • tip het is beter als je de dvd brand op de laagste snelheid :)
 • Je kunt ook gewoon de online install image downloaden en deze gebruiken om te installeren. Voordeel is dat je meer software tot je beschikking krijgt dan op de DVD staat en je initieel niet zoveel hoeft te downloaden. Zorg wel even dat je van te voren de IP's van een aantal download ftp's (vind je op de site van opensuse) hebt. Deze heb je namelijk nodig als je de install start.

  Succes.
 • Hoi,

  Naar veel geprobeer is het mij gelukt op hem te installeren (Heb hem gewoon uit gezet :roll: ) alleen nu heb ik linux in tekst mode. En ik zou hier dus graag alsnog KDE op willen zeten.

  Ik dacht zelf aan een herinstalatie maar omdat openSuse 10.2 er al op staat geeft de cd mij niet de optie om hem opnieuw te installeren.
 • Bij opnieuw opstarten van DVD krijg je de optie om te kiezen voor installatie, update of anders (dacht ik, kan ook iets anders genoemd worden, je moet het even aan vinken, staat onder update). Als je voor anders kiest kun je ook de installatie repareren en er alsnog KDE op mikken.

  In tekst modus kun je ook eens startX of X intoetsen. Met een beetje geluk heb je KDE wel al geïnstalleerd zonder dat je het zelf bewust bent.

  Als je je installatie als nog wilt aanpassen kunt je ook vanuit tekst mode als root inloggen en "yast" in typen. Je krijgt dan in tekst modus de mogelijkheid om je installatie aan te passen.
 • [quote:141137d312="blubblub"] Bij opnieuw opstarten van DVD krijg je de optie om te kiezen voor installatie, update of anders (dacht ik, kan ook iets anders genoemd worden, je moet het even aan vinken, staat onder update). Als je voor anders kiest kun je ook de installatie repareren en er alsnog KDE op mikken.
  [/quote:141137d312]
  Ik heb op installatie repareren gedrukt en daar is hij nu dan ook mee bezig. Alleen heb ik nergens kunnen kiezen voor KDE of GNOME of zo.
  [quote:141137d312="blubblub"]
  In tekst modus kun je ook eens startX of X intoetsen. Met een beetje geluk heb je KDE wel al geïnstalleerd zonder dat je het zelf bewust bent.
  [/quote:141137d312]
  Helaas :(
  [quote:141137d312="blubblub"]
  Als je je installatie als nog wilt aanpassen kunt je ook vanuit tekst mode als root inloggen en "yast" in typen. Je krijgt dan in tekst modus de mogelijkheid om je installatie aan te passen. [/quote:141137d312]
  Kan ik hier wel kiezen voor KDE of GNOME?
 • pepio,

  yast is de tekstmodus van yast2. Je kunt van hieruit hetzelfde - dus ook alles installeren - wat je vanuit de grafisch schil kunt.

  Als je yast hebt opgestart ga je naar software beheer. In software beheer zie je links boven in je scherm filter staan. Kies deze optie (als ik mij goed herinnner gaat dit ook met Alt+F). Kies vervolgens voor patronen, pakketcategorieen. Je vindt in deze lijst zowel KDE als ook GNOME. Selecteren en installeren dus.

  Succes,
  Blub
 • Bedankt blubblub,

  Ik ga het gelijk proberen. En sorry voor mijn domme vragen maar dit is echt de eerste keer dat ik iets met linux doe :wink: .
 • Helaas :( ,

  Ik krijg allemaal fout meldingen dat er bepaalde pakketen niet kunnen worden gevonden :-?. Wat moet ik nu doen? De dvd opnieuw branden? Alle cd downloaden? Of iets heel anders?
 • Probeer eens de zeer gebruiksvriendelijke Ubuntu 6.10 ?
  Hier haal je 'm:
  ftp://ftp.tudelft.nl/pub/Linux/releases.ubuntu.com/edgy/ubuntu-6.10-desktop-i386.iso

  Bijkomend voordeel: het is een CD-image, dus snel binnen (680 MB). Tweede bijkomende voordeel: Ubuntu heeft niet zijn ziel aan de duivel verkocht, zoals Suse (Novell) wel heeft gedaan (overeenkomst met Microsoft).

  Groet, Pjotr.
 • [quote:a927f1e261="pepio"]Helaas :( ,

  Ik krijg allemaal fout meldingen dat er bepaalde pakketen niet kunnen worden gevonden :-?. Wat moet ik nu doen? De dvd opnieuw branden? Alle cd downloaden? Of iets heel anders?[/quote:a927f1e261]

  Hangt er van af, heb je het advies van jolo opgevolgd en de md5 controlesommen (md5sums) met elkaar vergeleken?
  Als die goed is, dan moet je opnieuw branden (lage snelheid)

  Als die niet goed is, dan moet je opnieuw downloaden.

  Lees ook even de instructies op http:/nl.opensuse.org/Installatie
 • [quote:2598f370e6="pjotr123"]Probeer eens de zeer gebruiksvriendelijke Ubuntu 6.10 ?
  [/quote:2598f370e6]
  Mja zou die als je hem niet goed downloadt/brandt het wel doen?

  [quote:2598f370e6]
  Bijkomend voordeel: het is een CD-image, dus snel binnen (680 MB). [/quote:2598f370e6]
  Plus de rest natuurlijk ;)

  Dan kun je ook een cd-image van suse nemen, die is iets van 100 mb geloof ik.

  [quote:2598f370e6]
  Tweede bijkomende voordeel: Ubuntu heeft niet zijn ziel aan de duivel verkocht, zoals Suse (Novell) wel heeft gedaan (overeenkomst met Microsoft).
  [/quote:2598f370e6]
  overdrijven is ook een vak…
 • [quote:c57f86496b="maximilaan"]
  Hangt er van af, heb je het advies van jolo opgevolgd en de md5 controlesommen (md5sums) met elkaar vergeleken?
  Als die goed is, dan moet je opnieuw branden (lage snelheid)

  Als die niet goed is, dan moet je opnieuw downloaden.

  Lees ook even de instructies op http:/nl.opensuse.org/Installatie[/quote:c57f86496b]

  Nee ik heb niet die controlesommen met elkaar vergeleken omdat dat programma niet werkt op mijn computer :-? .

  Ik heb dus dat programma gedownload en uitgepakt. Dan open ik md5deep.exe en dan vul ik dit in:
  [code:1:c57f86496b]$ md5deep openSUSE-10.2-GM-DVD-i386.iso[/code:1:c57f86496b]

  En dan druk ik op <enter>. Maar er gebeurt nikt :-? . Er komt niet iets uit als '12b0f2fabb4d41586601f787d33ebc34' maar ik kan gewoon weer veder typen :-? .

  Wat doe ik fout?
 • als je op enter drukt, kom je dan meteen terug op de prompt?
 • Ja dan kom ik gelijk terug en staat de zin die ik net heb getypt er gewoon maar gebeurt er niks
 • [quote:feb3b5cace="pepio"]Bedankt blubblub,

  Ik ga het gelijk proberen. En sorry voor mijn domme vragen maar dit is echt de eerste keer dat ik iets met linux doe :wink: .[/quote:feb3b5cace]


  Geen punt ooit hebben we allemaal de eerste moeizame stapjes gezet.

  Voor wat betreft het goed bedoelde advies van pjotr123….

  Het is maar wat makkelijk om weg te lopen van iets dat moeilijk is. Uit eigen ervaring heb ik, dat hoe meer je je er in vast bijt hoe meer je het systeem leert kennen en weet te waarderen. Ik ben al jaren een trouwe gebruiker van suse en sinds de bemoeienis van Novell heb ik het alleen maar volwassener zien worden. Een dergelijke opmerking is gewoon stemmingmakerij. Inderdaad ubuntu is een mooie distro maar dat is suse zeker ook en bijzonder compleet. Het is maar wat je gewend bent.

  Volg de raad van maximilaan op en check of de DVD niet corrupt is. Blijkt dit niet zo te zijn. Start dan gewoon weer op van DVD en installeer hem nog eens. Is hij defect download gewoon een nieuwe DVD.

  Wil je niet te veel downloaden dan kun je de ftp install mini image downloaden. Hier vind je de info die je nodig hebt: http://en.opensuse.org/Released_Version#Internet_Installation
  Het begin van het installeren is echter niet echt gebruikersvriendelijk. Je hebt het adres van een ftp server nodig.
  Hier vind je de ftp servers: http://en.opensuse.org/Mirrors_Released_Version
  (je moet een ftp server kiezen die onder "Installation Repository" staat voor het desbetreffende land)

  Het lijkt allemaal erg veel en omslachtig…..
  het eindresultaat is echter meer dan de moeite waard.
 • Volgens deze instructies zou dat commando
  [quote:898152b978="pepio"][code:1:898152b978] md5deep openSUSE-10.2-GM-DVD-i386.iso[/code:1:898152b978][/quote:898152b978] wel moeten werken. Heb je al geprobeerd die md5deep.exe opnieuw te downloaden. Je zou die md5sum ook kunnen checken met Windows applicatie WinAFV32. Maar omdat je al een openSuSE dvd gebrand hebt, zou die media test die je tijdens de installatie procedure kunt doen ook kunnen voldoen. Ik meen me te herinneren dat die media test tijdens de installatie voorbijkomt. Mocht dit niet het geval zijn, kun je na Installation te hebben gekozen bij het Language dialoog klikken op Abort om de installatie af te breken. Dan kom je terecht bij het Main Menu, Daar selecteer je Verify Installation CD ROM/DVD.
 • Hoi,

  Ik heb een ander programma gevonden en het bleek dat er inderdaat iets is fout gegaan. Dus ik ben nu alle 5 cd + de MD5SUMS gegevens aan het downloaden. Heb ik er nog meer nodig of kan ik er jiust wat van af halen?
 • [quote:73d8a59366="pepio"]Ik heb een ander programma gevonden en het bleek dat er inderdaat iets is fout gegaan. [/quote:73d8a59366] Was de md5sum toch fout? Had je wellicht de openSuSE dvd iso proberen te downloaden op een FAT32 partitie? Volgens http://en.opensuse.org/NL-Download_Help is de grootte van een openSuSE dvd iso 4,7 GB. De grootte van 1 bestand op een FAT32 partitie kan maximaal 4GB zijn. Die dvd iso van 4,7 GB past er dus niet op.
  [quote:73d8a59366="pepio"]Dus ik ben nu alle 5 cd + de MD5SUMS gegevens aan het downloaden. Heb ik er nog meer nodig [/quote:73d8a59366] Dat zou voldoende moeten zijn.
  [quote:73d8a59366="pepio"]of kan ik er jiust wat van af halen?[/quote:73d8a59366] Dat hangt af van je pakketten keuze tijdens de installatie. Hoeveel cd's je van die 5 cd's nodig hebt, weet je pas als het installeren van de openSuSE pakketten voltooid is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.