Vraag & Antwoord

OS Linux

Draadloos internet in linux

Anoniem
pepio
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb nu bijna een week linux op mijn computer (waarvoor dank computer totaal forum) maar het lukt mij maar niet on verbinding te maken met ons draadloos internet.

  Ik ben hier nu al bijna een week mee bezig en het lukt gewoon maar niet :-? . Ik zou het jammer vinden maar als het mij niet lukt moet ik weet terug naar windows :( .

  Ik gebruik OpenSuSE met KDE. Mijn lan kaart is wel geinstalleert en ik heb ook de driver via … geinstalleert. Maar als ik verbinding met ons netwerk wil maken blijft hij hangen bij 28% en zegt hij 'Apparaat instellen'.

  Hoop dat iemand mij kan hetpen want zou het erg jammer vinden om weer terug naar windows te moeten.
 • heb je meer informatie over je netwerkkaart en via wat je de driver hebt geinstalleerd?
 • Ik heb een sweex lan kaart type: lc700050
  En de driver heb ik via ndiswrapper gedaan.
 • [quote:ea82678e28="pepio"]Ik heb een sweex lan kaart type: lc700050 [/quote:ea82678e28] Beter is het natuurlijk een wireless card/chipset te aan te schaffen die door Linux ondersteund wordt. https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessCardsSupported
  [quote:ea82678e28="pepio"] En de driver heb ik via ndiswrapper gedaan.[/quote:ea82678e28] Als het niet mogelijk is om een wireless card/chipset uit die link aan te schaffen, check dan deze Wireless Network Card Installation. Meld welke stappen je gedaan hebt, en waar het eventueel fout gaat.
 • [quote="joloAls het niet mogelijk is om een wireless card/chipset uit die link aan te schaffen, check dan deze Wireless Network Card Installation. Meld welke stappen je gedaan hebt, en waar het eventueel fout gaat.

  Hellaas is het niet mogenlijk om een andere wireless card/chipset aan te schaffen.

  Ik heb alle stappen van die link gedaan maar bij de stap 'Configuring your card in YaST' gaat het fout. Als ik dat doe blijft hij namelijk hangen bij 28%.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.