Vraag & Antwoord

OS Linux

XUBUNTU inlog problemen

Anoniem
Malixis
3 antwoorden
 • Hey mensen,

  Ik ben uit eindelijk mares Xubuntu voor m'n oude laptop je gaan installeren en nu loop ik tegen een probleem aan. Hele dag bezig geweest puppy installeren, nou ja dan maar xubuntu maar lukt ook niet. Volgens mij heb ik nu al een bug gevonden.

  Als ik xubuntu installeer vraagt hij om een password en ik heb zoals gevraagd er een op gegeven. Nadat de pc reboot vraagt hij om een user name en password. maar ik heb geen username opgegeven. Weet iemand wat ik als user name in moet voeren?

  Ik heb Xubuntu Alternate 6.06 geinstalleerd?

  Kunnen jullie me please helpen? :cry:
 • probeer eens "root" als username.
 • Je start je PC op. Bij het GRUB bootmenu selecteer je Xubuntu (recovery mode) en drukt op [Enter] Zodra de Linux prompt verschijnt, dan typ je
  [code:1:b65efcaed8] cd /home [/code:1:b65efcaed8][enter] Dan typ je [code:1:b65efcaed8] ls [/code:1:b65efcaed8][Enter] De naam van de map die getoond wordt, is je user name. Als je user name weet, start je PC via toetsen combinatie Ctrl Alt Del opnieuw op.

  Eventueel zou je een nieuwe user name kunnen aanmaken via commando useradd

  [quote:b65efcaed8="gerben"] probeer eens "root" als username.[/quote:b65efcaed8] In Xubuntu kan niet grafisch worden ingelogd als root. TS zou dan via toetsen combinatie Ctrl Alt F1 in een tty kunnen inloggen als root.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.