Vraag & Antwoord

OS Linux

Ubuntu: herkent geen standaard CD speler

Anoniem
Jim van Zweeden
12 antwoorden
 • Computer is 2 weken oud, Asus P5B dual core Conroe, 2GB geheugen, dus dat mag het probleem niet zijn. Oude versie? Vorig jaar op de HCC beurs in Utrecht gekregen. Wist niet dat dat zo snel veroudert. Op diezelfde computer heb ook Windhoos XP lopen en dat is nog veel ouder maar nu trap ik zeker de gehele Linux community op hun p.. ;-). OK, bedankt. Over een kwartiertje heb ik hem binnen. 'k Heb niet voor niets extra veel schijfgeheugen aangeschaft zodat ik Linux nu ook eens op ee moderne computer kan laten draaien.
 • Het gaat snel met Linux, en zeker met Ubuntu:
  over drie weken (19 april) komt versie 7.04 uit. Die wil je zeker hebben, al was het alleen maar om probleemloos Beryl te kunnen draaien…..
  http://www.youtube.com/watch?v=ZD7QraljRfM&mode=related&search=
 • Geinstalleerd. Ging wel heel erg makkelijk en snel. Moet nog uitvinden hoe ik verschillende schermresoluties kan instellen want ik nu 1 mogelijkheid: 1024x768, 60Hz. Voor e rest loopt het prima! Geen problemen meer met de DVD speler.
 • Proficiat!
  Wat is je videokaart? Misschien heb je nog niet de juiste driver.
 • Ik probeer Ubuntu 5.1 op mijn computer te installeren. Ik start op (boot) vanaf mijn DVD speler. Gaat prima totdat hij de apparatuur moet herkennen. Dan zegt hij dat hij geen standaard CD speler vind en wil hij een drijver van een flodderschijf halen. Nee, ik heb inderdaad geen CD speler, alleen maar een DVD writer (Samsung Writemaster). De live CD doet hetzelfde. Op mijn oudere computer kon ik de Live CD wel opstarten. Hoe los ik dit probleem op?
 • [quote:ec46a09871="boshond"]Ik probeer Ubuntu 5.1 op mijn computer te installeren. Ik start op (boot) vanaf mijn DVD speler. Gaat prima totdat hij de apparatuur moet herkennen. [/quote:ec46a09871] Is er een reden om een oude versie van Ubuntu te installeren? Om wat voor een merk/type PC gaat het? Hoeveel werkgeheugen heeft deze? Als dat 256 MB RAM of hoger is, kun je beter (X)Ubuntu Edgy installeren.
 • Misschien het simpelst (en snelst) om handmatig in het bestand xorg.conf in de sectie [Monitor] zelf even de juiste HorizSync- en VertRefresh waardes voor je beeldscherm in te vullen.

  Mijn monitor wordt consequent door geen enkele distro goed herkend en dus zit ik eerst altijd tegen een 800x600 en op 60Hz bibberend beeld aan te kijken. En bovenstaande ingreep lost het ook altijd weer op.

  Gr,
  Jim
 • [quote:7fd25b1315="pjotr123"]Proficiat!
  Wat is je videokaart? Misschien heb je nog niet de juiste driver.[/quote:7fd25b1315]
  Asus EN7600GS silent geforce 512MB
 • ik heb t zelfde probleem, waar kan ik dat bestand vinden?
 • ik heb het inmiddels gevonden, maar ik heb geen rechten om het te veranderen… terwijl ik de enige gebruiker ben op deze pc
 • [b:7eb5490f27]bmxje schreef:[/b:7eb5490f27][quote:7eb5490f27]maar ik heb geen rechten om het te veranderen… terwijl ik de enige gebruiker ben op deze pc[/quote:7eb5490f27]In Ubuntu werk je altijd onder een gebruikers account met beperkte rechten dus dat klopt. Je moet eerst root-rechten krijgen.

  Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden maar ik doe het zo:

  Open een terminalverster
  Type "sudo su" (zonder de aanhalingstekens) en Enter
  Er wordt om je wachtwoord gevraagd
  Type "nautilus" (ook weer zonder de aanhalingstekens) en Enter

  Nautilus wordt nu gestart met beheerdersrechten en vervolgens kun je wijzigen wat je maar wilt, dus ook xorg.conf (rechtsklik en dan Mousepad of een andere texteditor kiezen).

  Gr,
  Jim
 • Sorry Jim, sudo su kan inderdaad wel, maar is een slecht idee. Je wilt niet langer root zijn dan strikt noodzakelijk, wegens de veiligheid.

  Beter is dus: gksudo nautilus
  (voor een verkennertje met tijdelijke almacht)

  Of rechtstreeks in dit geval:
  gksudo gedit /etc/X11/xorg.conf

  Groet, Pjotr.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.