Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

hoe tar --directory= optie gebruiken?

Anoniem
jkossen
1 antwoord
 • ben mijn backup scripts aan het opnieuw maken en zit weer met tar te vechten. elke keer denk ik dat wat ik wil gewoon met tar alleen moet kunnen, maar steeds geef ik het na een paar pogingen op, wat doe ik nou fout?

  dit is de situatie:

  ik heb deze een directory structuur /dir1/dir2/dir3/dir4/ hier staan dan een aantals dirs dir4-1, dir4-2, dir4-3 en dir4-4. nu wil ik een tar maken waarin alle dirs in dir4 bevatten zonder het volledige pad, dus zo:
  dir4/dir4-1/
  dir4/dir4-2/
  dir4/dir4-3/
  dir4/dir4-4/

  als je tar -cf /dir1/dir2/dir3/dir4/ dirs.tar * doet dan krijg je het volledige path voor elke diepere dir en dat wat ik dus niet. je kan wat strippen maar ik wil dat het altijd werkt, niet op basis van net dit voorbeeld.

  nu zou dit lijkt me met de –dir= optie kunnen, maar wat ik ook probeer (wel een slash aan het eind, dir dieper, …) het werkt niet.

  voorbeeldje:
  tar -c –directory=/dir1/dir2/dir3 -f dirs.tar dir4/*
  tar: dir4/*: Cannot stat: No such file or directory

  tar -c –directory=dir1/dir2/dir3/ -f dirs.tar dir4/*
  tar: dir4/*: Cannot stat: No such file or directory

  je kan natuurlijk eerst cd naar de goede dir doen, maar zoals ik zei tar moet het kunnen, alleen ik snap niet hoe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.