Vraag & Antwoord

OS Linux

Wie kan er wel printen onder Suse 10.2 ?

Anoniem
sverrips
6 antwoorden
 • Ik heb suse 10.2 gekocht. Het lukt me niet te printen naar een Canon CP-330 printer. De Job staat in de Job viewer, echter na een half uur staat er nog steeds bezig met verwerken. Alles is naar mijn mening goed ingesteld.

  Als ik een LIVE CD pak van PClinuxOS 2007, dan komt de print er zo uit en print hij werkelijk goed.

  Kortom… waarom niet in Suse 10.2 met Yast2 ?

  Ik hoorde dat Suse 10.2 meer printproblemen heeft, onderandere krijg ik soms ook een foutmelding van KDEPRINTD die helemaal niet aanwezig is (tenminste…. ik kan hem niet vinden !).

  Wie weet meer ?
 • Bij mij heeft de printer onder suse nooit problemen gehad…
  Maar dit helpt je natuurlijk niet verder :wink:
 • ik kan ook printen

  staat de printer wel goed geconfigureerd??
 • Ja, die staat goed.
 • [quote:48737a17fc="sverrips"]Ik heb suse 10.2 gekocht. Het lukt me niet te printen naar een Canon CP-330 printer.[/quote:48737a17fc] Volgens Kieskeurig is het een USB printer.

  Werd de Canon CP-330 printer correct herkend door YaST > Hardware > Printer. Als deze daar stond als "not configuurd". Klikte je toen op Wijzigen. En op het printerstuurprogramma dialoog geklikt op Doorgaan. Er zal om de openSuSE DVD gevraagd worden. Had je ook in het Configuratie venster, waarin de gegevens van je printer worden getoond, geklikt op Testen?

  Ik heb dit hier even getest in openSuSE 10.2. Ik heb zelf een USB HP PSC 750. Heeft ook altijd gewerkt in (open)SuSE. Maar drukt hier geen testpagina af. Mijn hoofd-distributie is Ubuntu Edgy waarin deze nog wel goed print.

  [Edit] Nadat ik YaST Printerconfiguratie heb afgesloten via voltooien, begon mijn USB HUSB HP PSC 750P PSC 750 ineens de testpagina te printen [/Edit]
 • [quote:394ba20594]Nadat ik YaST Printerconfiguratie heb afgesloten via voltooien, begon mijn USB HUSB HP PSC 750P PSC 750 ineens de testpagina te printen[/quote:394ba20594]

  Dat leek me een goed idee. Een test pagina had ik niet getest, want dat kost me weer een foto velletje van 30 eurocent, maar goed… ik wil het wel proberen.

  Maar……. printer instelling is goed. Jawel… als ik op testpagina klikt, begint hij te printen, maar maakt het niet af. 1 kleur geel staat erop en vervolgens doet de printer niks meer. Het lijkt me iets niet goed te zijn met de drivers, want onder pclinuxos doet de printer het prima.

  Ik bedenk me ineens dat ik ook een andere driver kan proberen, wordt vervolgt….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.