Vraag & Antwoord

OS Linux

welke linux?

Anoniem
jolo
5 antwoorden
 • wil zelf een pc bouwen,met linux,daar komt in de verste niks van windows op maar dan ook niks;wat heb ik nodig om te starten,ik heb al een pci card belkin ethernet 10/100 en de rest moet nog komen he;een kast of frame is niet moeilijk aan te komen;welk moederbord prossecor enzovoorts,nu is goede raad welkom!welke linux versie?samlinux is mij aanbevolen,kwestie nogal mooi grafish maar ik weet er niks van;alle vooruit linuxers help mij op weg en ik ben U eeuwig dankbaar,hoe te downl en te branden en waar?is wel veel he!
 • Ubuntu Linux is tegenwoordig erg populair: Linux voor dummies, zeer geschikt voor Linuxbeginners, want heel makkelijk te installeren en te bedienen.

  Ubuntu 7.04 Feisty Fawn haal je hier:
  ftp://ftp.tudelft.nl/pub/Linux/releases.ubuntu.com/7.04/ubuntu-7.04-desktop-i386.iso

  Let op: CD branden als CD-image. Op lage snelheid, dus 12 x of zo, maximaal halve snelheid. De volgepropte Ubuntu LiveCD is heel gevoelig voor brandfouten.

  Hardware: vermijd ATI videokaarten, kies Nvidia. Nvidia heeft goede Linuxdrivers, ATI doet zijn best niet. Printer: kies HP, in geen geval Lexmark. Lexmark vertikt het om überhaupt Linuxdrivers te maken…. HP heeft een actieve Linuxpolitiek.

  Groet, Pjotr.
 • http://en.opensuse.org/Download
  Suse vindt ik de meest gebruiks vrienelijke distro :)
 • Ik heb de nieuwste ubuntu gedownload. Het aardige is dat het zowel een installatie- als een livecd is. Kon zowaar verbinding maken met @home, zonder iets in te stellen. En dat is voor mij de eerste keer.
 • dank uwel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.