Vraag & Antwoord

OS Linux

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn: gewoon te makkelijk!

Anoniem
pjotr123
33 antwoorden
 • Ubuntu 7.04 is gewoon te makkelijk! Installeren en bedienen is een eitje. Wat een prestatie. Zo gebruikersvriendelijk is Linux nog nooit geweest.

  Ai…. weg is mijn heldenstatus…. iedereen kan nu Linux op z'n PC zetten en er gelijk mee werken… :-)

  Toch ben ik blij, dat ik Linux intensief heb leren kennen in Ubuntu 6.06 Dapper Drake. Die had nog behoorlijk wat handwerk onder de motorkap nodig, om alles compleet te krijgen. Leuk, daar heb ik veel van geleerd.

  Groet, Pjotr.
 • Ik heb de livecd ook even geprobeerd. Draaide zonder problemen. Had zelfs @home internet aan de praat, zonder zelf iets in te stellen. Moest voorheen altijd wel wat toeren uithalen, om de netwerkkaart aan de praat te krijgen, en verbinding met @home te maken. Was dus wel een prettige verrassing.
 • Ik gebruik het ook nog steeds.. Het werkt i.d.d zwaar simpel. Zeker wat software installeren betreft!!! Ben er erg positief over! De 64bit versie ervan ondersteunt zelfs meer hardware bij mij dan Vista 32 bit!
  Da's toch zot??!!
 • ben em ook aan het downen had met de vorige versie nogal problemen met af sluiten bleef nml hangen
  met manderiva en suse kun je op ESC drukken en dan kun je zien wat er gebeurd
  dit gaat niet bij ubuntu :(
 • "F2" al geprobeerd ipv "esc"? Je kunt vast ergens op de Ubuntu website/wiki of ergens in de documentatie vinden welke toets de bootsplash van silent naar normaal switched. Bovendien kun je natuurlijk altijd de bootsplash gewoon helemaal uitschakelen door de bootopties in grub aan te passen.
 • quiet en splash weg gehaald uit menu.lst
  en nu zie ik wat er gebeurd :D
 • :D
 • Heb 6.06 geinstalleerd en kwam met veel vragen, zoals: nu heb ik een server en wat nu te doen ?
  Ik weet nu nog niet hoe een website actief te maken. Dat heb ik nog niet kunnen vinden.
  Inmiddels weer andere dingen gedaan en dan ligt dat vraagstuk er nog steeds.
  Heb -dus- nog enkele vragen:
  - Hoe, na de installatie, verder te komen.? Waar kan ik dat vinden ?
  - Kan ik updaten of toch beter het zaakje wissen en de nieuwste versie installeren ?
  Bvd, opamax
 • [quote:c77939f405="opamax"]Heb 6.06 geinstalleerd en kwam met veel vragen, zoals: nu heb ik een server en wat nu te doen ? [/quote:c77939f405] Ik denk dat deze vraag te breed is voor ons, om te beantwoorden. Ik adviseer je daarom een boek aan te schaffen over een Linux-server inrichten. Bijvoorbeeld deze. Het Complete Boek: Een Linux-server inrichten.
 • @Jolo: Hartelijk voor advies. Heb na de install van Ubuntu veel gegoogled. Op MySQL, op Apache, op DNS etc. Dan vind je onnoemelijk veel info. Maar ik vind het niet zonder gevaar om een -welgemeend en goedbedoeld- advies te volgen omdat ik niet de kennis heb dat zo'n advies toevallig ook bij Ubuntu zal passen. Zo dus ook met het geadviseerde boek. Is dat boek toegespitst op Linux sec of kan ik -na de install- zo met dat boek verder gaan doordat het aansl;uit bij Ubuntu ?
 • [quote:27ff73822b="opamax"] Is dat boek toegespitst op Linux sec of kan ik -na de install- zo met dat boek verder gaan doordat het aansl;uit bij Ubuntu ?[/quote:27ff73822b] Bij de beschrijving staat
  [quote:27ff73822b] Alhoewel enkele voorbeelden in dit boek gebaseerd zijn op OpenSUSE en Fedora, kunt u de opgedane kennis ook op andere distributies toepassen. Enige ervaring met Linux wordt aanbevolen maar is niet noodzakelijk. Op de bijgeleverde dvd-roms treft u recente distributies van OpenSUSE en Fedora aan.[/quote:27ff73822b] Het zou dus wel bruikbaar moeten zijn. Ik heb overigens dit boek zelf niet. Ik het dus niet controleren. Een goed boek over Ubuntu is er ook wel. Maar dan Engelstalig en meer onderwerpen dan alleen "server". Namelijk The Official Ubuntu Book.

  [quote:27ff73822b="opamax"] Heb na de install van Ubuntu veel gegoogled. Op MySQL, op Apache, op DNS etc. Dan vind je onnoemelijk veel info. Maar ik vind het niet zonder gevaar om een -welgemeend en goedbedoeld- advies te volgen omdat ik niet de kennis heb dat zo'n advies toevallig ook bij Ubuntu zal passen.[/quote:27ff73822b] In dat geval zou met behulp van die info gerichte vragen kunnen stellen over dat onderwerp. Alleen dan wel in een nieuw te starten topic.
 • Om te beginnen eerst maak even het bakkie schoonmaken en de nieuwste versie instelleren ???
 • Een fluitje van een cent ????
  Ben bezig Ubunto Server 7.04 te installeren. Inderdaad, dat gaat snel en gemakkelijk.
  Downloaden, branden, installeren is echt geen probleem. Maar dan….
  De installatie/configuratie-instructions van Howtoforge volgend moet je heel erg veel typen. Dat kost veel tijd en risoco van tikfouten.
  Is het vanaf een bepaald punt mogelijk om op internet te kunnen, dan naar Howtoforge teneinde het vele tikwerk te copieren ?
  Iemand daarmee ervaring ?
  opamax
 • Tja, opamax, ik heb het over de gewone desktopversie, hè, die je installeert op je bureau-PC. Die is gewoon supermakkelijk! De server-versie, ja, dat is natuurlijk wel wat ingewikkelder, want niet grafisch gericht.
 • Vanaf een andere pc (die wl internettoegang heeft) een ssh opzetten en dan alles configureren? Kan je gewoon in je ssh-sessie copy/pasten.
 • Ik gebruikte al een ruime tijd Freespire/Linspire dell "d610".
  Onlangs heb ik Ubuntu 7.04 Feisty Fawn op mijn laptop geinstalleerd, maar ik heb echter 1 probleem. Draadloze netwerk gedeelte krijg ik niet aan de praat. Bij Freespire werkte de Wifi Feature wel zonder problemen.
  Tevens kreeg ik de Wifi feature ook niet aan de praat met opensuse 10
 • Klik eens met de muis op het terminalsymbooltje rechtsbovenin in het systeemvak (naast de datum). Wat zie je dan?
 • Zoals altijd:

  Een optie om Draadloze netwerk in te stellen.
  Nieuwe netwerk opzetten.
  Handmatige configuratie.

  Ik heb ook zonder wep of wpa key proberen connectie te maken, maar dat mocht niet baten. Bij het maken van de connectie zie ik wel een blauwe streep in een cirkel ronddraaien. Na enige tijd zie ik dat zoals gewoonlijk een uitroepteken. Wired network werkt zonder problemen.

  Drivers van de Wifi kaart zijn in Unbuntu wel juist geinstalleerd. Ik zie alleen geen wifi lampje branden op mijn laptop, bij Freespire ook niet maar daar had ik ook geen problemen mee.
 • OK.
  - weet je zeker dat je inlogt op het juiste netwerk, dus niet bijvoorbeeld op het draadloze netwerk van de buren? Een gewone muisklik, linksklik dus, op het Network Manager-symbooltje laat alle beschikbare netwerken zien.

  - is het signaal sterk genoeg? Op welk kanaal zit jij, en op welke kanalen de andere netwerken in de buurt? Alleen de kanalen 1, 6 en 11 hebben geen enkele overlap. Zit je bijvoorbeeld met z'n allen op kanaal 11, dan stoor je elkaar, met een zwakkere verbinding tot gevolg. In dat geval kun je een behoorlijke winst boeken door over te schakelen op een ander kanaal (in het voorbeeld dus naar 1 of 6).

  Helpt dit?
 • [quote:61e8bc17ef="pjotr123"]OK.
  - weet je zeker dat je inlogt op het juiste netwerk, dus niet bijvoorbeeld op het draadloze netwerk van de buren? Een gewone muisklik, linksklik dus, op het Network Manager-symbooltje laat alle beschikbare netwerken zien.

  - is het signaal sterk genoeg? Op welk kanaal zit jij, en op welke kanalen de andere netwerken in de buurt? Alleen de kanalen 1, 6 en 11 hebben geen enkele overlap. Zit je bijvoorbeeld met z'n allen op kanaal 11, dan stoor je elkaar, met een zwakkere verbinding tot gevolg. In dat geval kun je een behoorlijke winst boeken door over te schakelen op een ander kanaal (in het voorbeeld dus naar 1 of 6).

  Helpt dit?[/quote:61e8bc17ef]


  Jazeker op me betrouwbare Linksys WRT 54 GL 54MBPS en zeker niet op het netwerk van de buren. Ik zit op kanaal 6 en de andere buren op de resterende kanalen. Het probleem is echter dat ik ook geen draadloze netwerken zie in Unbuntu, maar wel een mogelijkheid heb om die in te stellen. Normaltier zou je zeggen dat de driver niet is geinstalleerd, maar dat is niet het geval.

  Signaal is zeer goed onder XP en zo ook bij Freespire. Ik ga maar eens in de handboek van Unbuntu kijken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.