Vraag & Antwoord

OS Linux

linux webserver, niet bereikbaar

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo,,

  Ik heb een webserver in linux gemaakt (fedora)

  intern kan ik hem wel bereiken, maar extern niet, me firewall staat uit in linux,

  ik heb poort 80 opengezet bij port Forwarding, ik zou niet weten wat ik nog meer moet doen,

  mijn router is van SiteCom WL-160, Provider Orange…
 • Bij de meeste providers koop je geen echt Internetabonnement, maar toegang tot het Internet als in surfen en emailen. Vaak is het dan ook verboden om servers, voor bijvoorbeeld email, jabber, www e.d., te draaien op je account en heeft je provider uit voorzorg de poorten voor deze servers afgesloten.

  Orange is volgens mij zo'n provider die poort 80 geblokkeerd heeft en waarbij je dan ook geen servers naar buiten mag openzetten.

  Wil je zelf een server draaien op poort 80 dan moet je een andere provider kiezen. Orange is goedkoop, maar in dit soort gevallen is goedkoop duurkoop. ;)

  Als je een provider zoekt die je helemaal vrij laat en waarbij je ook een Internettoegang koopt, moet je bijvoorbeeld bij XS4ALL gaan kijken.

  Dan nog een tweede advies. Ik merk dat je niet echt 100% thuis bent in netwerken en webserverbeheer. Zelf een servertje opzetten en aan het world wide web openzetten is een leuke hobby, maar vergeet niet de taken die erbij komen kijken. Je zult een stevige firewall moeten opzetten, de server zijn logs bekijken en de stroomrekening betalen. Mocht jouw webserver gehackt worden en misbruikt worden voor spam of DDoS-aanval, dan ben jij deels aansprakelijk voor de schade die ontstaat uit de hack!

  Voor nog geen paar tientjes per jaar heb je een webserver met e-mail, PHP, MySQL/pgsql en zelfs Tomcat. Je hoeft je geen zorgen te maken over veiligheid en dergelijken. Thuis webservertje deden we omdat hosting vroeger duur was, maar nu haal je de energieprijs er al uit met een abonnement.
 • Inderdaad, voor 3 tientjes per jaar heb je tegenwoordig al 100 MB serverruimte én een domeinnaam

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.