Vraag & Antwoord

OS Linux

Damn Small Linux installatieproblemen

Anoniem
FTI
10 antwoorden
 • Ik heb nu ff de schijf getest in windows, met HDTUNE en tooltje van de fabrikant (WD). Beide geven geen fouten, dus de hdd is nog wel goed.

  Ik moet hier ff de ''mijn computer'' knop gaan vinden, volgens mij zit die hier niet eens op :lol:
 • Hoi,

  Ben voor een mod-project bezig om Damn Small Linux op een oude pc te installeren. Ik kom echter niet verder.
  Ik heb de schijf (1,2gb) in windows geformatteerd, daarna DSL cd erin, opstarten, dan proberen een partitie te maken met bijvoorbeeld


  sumo -s
  cfdisk /dev/hda –> of hda1, maakt allemaal niets uit.

  Echter dan krijg ik de volgende melding:
  "fatal error cannot open disk drive"

  http://www.damnsmalllinux.org/wiki/index.php/Installing_to_the_Hard_Disk

  Ik heb een vermoeden dat het aan het filesystem ligt (heb gepartitioneerd als fat32) maar ik heb geen idee hoe ik dat zou kunnen veranderen in ex3 oid.

  Kunnen jullie helpen? :)
  Moet er wel bij vermelden dat dit mijn eerste keer linux is (begint al goed dus 8) ) heb wel ervaringen met commands enzo maar echt veel weet ik er niet vanaf..

  Bvd!
  FTI :wink:
 • Kun je niet met de livecd booten, en vandaaruit de harddisk formatteren?
 • Hoe doe ik dat dan? :oops:
 • Oh, ik ben ook geen linux expert hoor. Is maar een idee. Zie je dan de schijf trouwens wel?
 • Je kunt de schijf ook eens leeghalen natuurlijk, met bijvoorbeeld delpart. Zou je hem met partition magic niet kunnen converteren naar ext3 of zo?
 • Je moet even zoeken in het menu van Damn Small Linux, want je kunt hem gewoon op de harde schijf installeren vanuit de LiveCD-sessie. Rechtsklik muis op een lege plek van het bureaublad, en even zoeken in de menu's.

  Op die manier is installeren een makkie. Ik heb het al verschillende malen zo gedaan met DSL.

  Groet, Pjotr.
 • Dan wordt dus die melding weergegeven :lol:
 • Weet je zeker dat de schijf wel /dev/hda is? De foutmelding van cfdisk geeft aan dat het programma om eoa reden geen goed werkende schijf aantreft onder /dev/hda. Dit zou kunnen komen doordat er bijvoorbeeld nog geen goede modules (= drivers) voor de IDE-controller geladen zijn, maar dat gaat tegenwoordig meestal automatisch en zal zeker bij een oude PC voor weinig problemen zorgen.
  Tik sowieso eens:
  [code:1:436a66195f]
  dmesg | grep hda
  [/code:1:436a66195f]
  Of beter
  [code:1:436a66195f]
  dmesg | less
  [/code:1:436a66195f]
  en zoek dan binnen less naar hda, door '/hda' te tikken en op enter te drukken. Afsluiten van less doe je door op q te drukken, meer info over de werking van less door op h te drukken.
  Het is de bedoeling dat je op deze manier relevantie meldingen over de hardeschijf opvist. Op die manier kun je achterhalen waarom de boel niet werkt. Eventuele gevonden output waar je zelf niets mee kan, kun je hier natuurlijk posten.
 • [quote:60df986dec="FTI"]Dan wordt dus die melding weergegeven :lol:[/quote:60df986dec]

  Ik denk dat je me verkeerd begrijpt…. Wat jij probeert te doen, is installeren vanuit de terminal. Wat ik suggereer, is om de *grafische* installatiemethode te gebruiken die in het menu van DSL zit. Die is veel makkelijker…. :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.