Vraag & Antwoord

OS Linux

Novell vs SCO

Yep, en de aandeelhouders verlaten het zinkende schip al: SCO-aandelen zijn met 71% gezakt. http://www.opensourcenieuws.nl/index.php/content/view/4223/ Toch jammer voor een bedrijf dat ooit goed floreerde in de Linux-markt. Ironisch is wel dat veel klanten die OpenUNIX gebruiken momenteel aan het overstappen zijn naar (Novell) Linux. Een van de redenen dat Caldera destijds SCO opkocht was om de OpenUNIX-klanten aan de Caldera-klanten te krijgen.

Anoniem
maximilaan
2 antwoorden
  • Zie http://www.groklaw.net/article.php?story=20070810165237718

    In het kort: SCO heeft *niet* de rechten op Unix, Novell is daarvan eigenaar. De Amerikaanse rechter heeft het geld dat SCO van M$ en Sun kreeg voor een 'licentie op Unix' toegewezen aan Novell. Het exacte bedrag is niet bekend, maar de deal met beide bedrijven was meer dan 30 miljoen dollar waard. Helaas heeft SCO al een deel daarvan uitgegeven en is dus feitelijk failliet.

    Deze uitspraak gaat nog de nodige staartjes krijgen, want SCO is in nog meer rechtszaken verwikkeld, oa met IBM en RedHat. Daar zal deze uitspraak natuurlijk worden gebruikt om SCO nog verder onder de zoden te schoffelen.

    Afijn, wordt vervolgd… :roll:
  • gerechtigheid :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.