Vraag & Antwoord

OS Linux

Iso.

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Tja, ik zet het maar ffe bij linux, maar wat mijn probleem is, is dat ik nu een nieuwe hd gekocht heb, 500gb, en dat ik hier lekker wat linuxjes op wil gaan zetten, maar dan moet ik tekens een iso file branden, en dat zijn er nu al aardig wat, en ik vind het eigenlijk een beetje een verspilling worden… (lekkere lange zin he… :wink: )

  Dus mijn vraag is nu: is er een mogenlijkheid om iso files te mounten via een bootable dos progje ofzo, dat ik ze dan op een andere partitie heb staan of op een externe hd ofzo? En dat ik ze dan zo kan opstarten? Een soort daemon tools ofzo. Alleen dan dus op te starten als je de pc aanzet….

  Alvast bedankt!
 • [quote:38886107fa="Japie III"]Dus mijn vraag is nu: is er een mogenlijkheid om iso files te mounten …[/quote:38886107fa] Beknopte info daarover staat in de Linux FAQ. Als het om het installeren van openSuSE, zou je ook nog deze info kunnen checken over onderwerp Installatie zonder CD.
 • Maar ik snap het dan denk ik niet?

  Wat hoe kan ik mijn PC opstarten als ik een paar iso files on mijn C schijf heb staan? Dat start toch niet vanzelf daar dan van op?
 • Die zou dan kunnen opstarten vanaf een opstartdiskettes/usb-stick.
 • Gewoon daarop zetten of erop uitpakken?
 • Zoals in de Linux FAQ staat, hoeven de Red Hat iso's niet uitgepakt te worden. Dat zal ook wel voor andere Linux distributies van toepassing zijn. Welke Linux distributie wil je dan installeren?
 • opensuse biedt verschillende manieren aan van installeren met iso's.
  Je kunt bijv. de iso's uitpakken en daar eenmappenstructuur van opbouwen, of gewoon de iso's in 1 map zetten en het installatieprogramma daarnaar verwijzen.

  Voor het opstarten van de installatie heb je dan een boot-cd nodig die je kunt downloaden van de opensuse-site.

  Let op dat de iso-bestanden op een andere partitie moeten staan dan waar je suse in wilt installeren.

  Voor meer informatie over de verschillende installatiemogelijkheden, zie www.opensuse.org
 • Ah, het is gelukt bedankt voor de reacties!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.