Vraag & Antwoord

OS Linux

PClinuxOS

Anoniem
Japie III
10 antwoorden
 • Ziehier PClinuxOS staat op de 2e plek!! Deze distributie zat wel vaag in mijn achterhoofd maar dat ie op de 2e! plek stond wist ik niet. Ik dacht zo'n beetje ubuntu, suse, mandriva… Verkeerd gedacht dus….. :oops:

  Maar is dit nu echt zo'n geweldige os? Heeft hier iemand ervaring mee… Het lijkt mij dat het wel relax moet zijn, want zoveel gebruikers… Ik moet zeggen dat Suse bij mij nog op een staat, maar ik ga het toch eens proberen. :D
 • [quote:910fe070fd="Japie III"]PClinuxOS staat op de 2e plek! [/quote:910fe070fd] Dat zegt nog niet zoveel. Boven die top honderd staat toch:"Paginahits Rangen". Die PCLinuxOS site wordt dus veel keren bezocht. Dat hoeft niet direct iets te zeggen over het aantal gebruikers.
  [quote:910fe070fd="Japie III"]Heeft hier iemand ervaring mee..[/quote:910fe070fd] Op Distrowatch staat ook:"PCLinuxOS is an English only live CD initially based on Mandrake Linux that runs entirely from a bootable CD." De voorloper van Mandriva. Met Mandriva heb ik wel ervaring. Deze is niet beter dan Ubuntu of openSuSE. Het is gewoon een andere Linux distributie. Niet meer en niet minder.
 • Het nadeel aan de kleine distro's is, dat ze erg kwetsbaar zijn. Als er één of twee ontwikkelaars mee ophouden, dan valt de zaak stil en zit jij met een systeem zonder veiligheidsupdates….

  Daarom wil ik voor het dagelijkse werk alleen één van de Grote Vijf op m'n computers (Ubuntu, Debian, Mandriva, Fedora, openSUSE). Die hebben een grote ontwikkelaarsgemeenschap achter zich. Dat staat garant voor continuïteit.
 • Oh, okee, maar PClinuxOS komt ook uit 2003, is dit dan niet lang genoeg?
  En zo zou er dus eigenlijk nooit een nieuwe jong distributie goed kunnen worden, da's toch wel jammer eigenlijk. Maar i.d.g. ga ik hem ffe installeren, en ik ben benieuwd jullie horen nog van me! :P
 • Wees verstandig en installeer die 'test-distro's' op een "virtual machine" (een virtuele computer dus). Probeer VMWare (simpele setup, maar wil je meer dan een beetje testen kostie geld) en QEMU (helemaal gratis). Nadeel is wel dat QEMU slechts een PIII nadoet en je best wat rekenkracht (en RAM!) nodig hebt op je eigen systeem.
 • Oke, ga wel eens kijken.

  Denk je dat 2gb genoeg is? Er past niet meer in, pc3200, en er zijn 2 geheugensloten kapot, dus ik heb er nu 2 modusles van 1gb in dualchannel draaien maar meer past er dus niet meer bij…
 • Ja, 2 GB is voldoende. Wel moet je toch minstens een 1,5 GHz proc hebben, met minder wordt het erg horten en stoten…
 • Hij is 2ghz. Amd Athlon 3200+
 • Snel genoeg, ik had/heb een AthlonXP 2500+ en 2x 512 MB RAM en daar ging het soepeltjes op. Inmiddels is mijn hoofdmachine een AM2 Athlon64 X2 3600 met 2 GB RAM. Debian heeft er geen moeite mee op 64 bit ;)
 • misschien kan je beter de live-cd gebruiken.
  dan kan je meteen zien welke hardware pclinuxos wel en niet ondersteunt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.