Vraag & Antwoord

OS Linux

Wat is/was jouw reden om over te stappen op linux?

Anoniem
pas partout
27 antwoorden
 • Wat is jouw reden om over te stappen op linux en welke ditributies heb je gebruikt?

  Laat ik maar met mijzelf beginnen. Ik ben ooit eens warmgedraait door een artikel in de C!T Heb vaak gewissed tussen windows en linux, maar uiteindelijk is het bij mij nu toch linux geworden. Ik vind het gewoon lekker werken, je kan er alles mee en het kost niks. Ik ben nu 15 en op school verklaren me ze voor gek, maar daar kan ik niet zo mee zitten :wink: Spelletjes als supertux zijn ook nog best aardig. 8) Maargoed ik vind het gewoon goed werken, er is een schat aan software te vinden, voor bijna alles is wel een alternatief. Het enige probleem dat ik nu heb is dat ik niet een vervangend wordart kan vinden in openoffice…

  Ik gebruik nu Suse 10.2 als basis, en ik vind deze gewoon het meest prettig werken, het werkt met KDE wat ik zoiezo fijner vind dan GNOME, en het is gewoon praktisch met yast enzo.

  Maargoed dit is mijn verhaal maar wat is jullie verhaal?
 • Drie hoofdredenen:

  1. De veiligheid. Ik kreeg steeds meer een onveilig gevoel als ik Windows gebruikte.

  2. Ik had toenemend gedoe met de WGA-controle van Microsoft.

  3. Het onderhoud van Windows vroeg veel teveel tijd: defragmenteren, spyware scans, virus scans, register schoonmaak, register comprimeren…..

  En toen… die gratis CD van Ubuntu! :-)
 • Tja zit wat in. Voor veiligheid doe ik het eigenlijk niet. Ik moet zeggen dat ik nog nooit een virus heb gehad met Windows, gebruikte altijd de gratis versie van avast. Die activeringsdingen ergerde im me ook altijd aan ja, da's nu ook verleden tijd. 8) Maar ik vind linux gewoon leuk, xp kende ik uit mijn hoofd. Hier valt nog veel te ontdekken.

  Die gratis cd van ubuntu is echt relax ja, ik had een wat oudere pc, wilde er linux op smijten, alleen hij kon geen gebrande cd'tjes lezen, of i.d.g. niet goed. Dusja dan blijft alleen een ubuntu vorm over. :D
 • mijn rede om over te stappen naar Linux

  Windows liep constant vast steeds heropstarten enz
  zo opzoek naar een alternatief enz zo apple tegen gekomen , maar vond ik net iets te duur dus verder gezocht tot ik bij Ubuntu aankwam , live-cd bestelt en zeer snel gekregen

  het werkte gewoon goed automatische update (zeer eenvoudig)
  en het doet wat ik wil , met veel minder geheugengebruik enz

  tevreden ubuntu gebruiker dus :d
 • [quote:9407448b97="pjotr123"]Drie hoofdredenen:

  1. De veiligheid. Ik kreeg steeds meer een onveilig gevoel als ik Windows gebruikte.  3. Het onderhoud van Windows vroeg veel teveel tijd: defragmenteren, spyware scans, virus scans, register schoonmaak, register comprimeren…..

  En toen… die gratis CD van Ubuntu! :-)[/quote:9407448b97]Tsja, als je gewoon op normale/legitieme sites zit, en niet op alles "ja" klikt, moet windows ook veilig genoeg zijn wat betreft virussen. [size=8:9407448b97]Niet dat je gelijk allemaal pr0n kijkt ofzo ;)[/size:9407448b97]

  Ik zit er ook nog steeds over te denken.. Maar ik speel ook veel games enzo, en die werken grotendeels niet op Linux :(
 • [quote:f76813629e="tdw"][quote:f76813629e="pjotr123"]Drie hoofdredenen:

  1. De veiligheid. Ik kreeg steeds meer een onveilig gevoel als ik Windows gebruikte.  3. Het onderhoud van Windows vroeg veel teveel tijd: defragmenteren, spyware scans, virus scans, register schoonmaak, register comprimeren…..

  En toen… die gratis CD van Ubuntu! :-)[/quote:f76813629e]Tsja, als je gewoon op normale/legitieme sites zit, en niet op alles "ja" klikt, moet windows ook veilig genoeg zijn wat betreft virussen. [size=8:f76813629e]Niet dat je gelijk allemaal pr0n kijkt ofzo ;)[/size:f76813629e]

  Ik zit er ook nog steeds over te denken.. Maar ik speel ook veel games enzo, en die werken grotendeels niet op Linux :([/quote:f76813629e]

  en dat is jammer dat ze geen moeite doen om games te ontwikkelen
  en ligitime site's hoelang je je pc niet moet delen met andere heb je dat goed onder controle ;)
 • Nauw er bestaan wel wat simpele games voor linux hoor…. Ben ooit eens verslaafd geweest aan supertux. Maarja een echte game kan je dat niet noemen. Je zou Cedega kunnen proberen, daar draaien nog best veel games onder.
 • Jaren geleden moest ik voor werk leren werken op een HPUX systeem om een applicatie te ondersteunen, een collega heeft me toen eens een Linux cd gegeven - RedHat 5.1 was dat - om me daarmee te oefenen. Ik interesseerde me toen ook al vooral voor scripten/programmeren en dergelijke op windows (98 ). Games op een pc hebben me nooit erg kunnen boeien - daarvoor heb ik altijd consoles gebruikt (lekker op de bank hangen met een joypadje en een flinke tv - mmm). Voelde me geheel thuis met Linux en had vanaf dag 1 het idee het perfecte platform voor mij gevonden te hebben (ondanks dat na installatie de desktop AfterStep bleek te zijn - die ik enkele weken heb gebruikt). Sindsdien gebruik ik dagelijks Linux op de pc thuis.
 • wilde wat anders, dan een standaard os.
  eerst redhat 9 geprobeert, daarna via libranet bij fedora uitgekomen

  haakte af na FC6, omdat 2x per jaar een nieuwe core me te snel gaat

  draai nu suse 10.2.
 • Oke,

  Maar ik moet zeggen dat ik opensuse zichzelf al snel opvolgt. Zit er n.l. over te denken 10.3 over te slaan maar dat weet ik nog niet zeker. Heb n.l. net 10.2 opnieuw geinstalleerd vanwege een neiuwe hd (500gb :P )
 • ik kwam in aanraking met een Knoppix 4 live-cd. nadat ik toen een eigen pc had gekocht kon ik gaan experimenteren met linux. ik heb wel windows erop gehad, maar na een maandje tweaken was ik de beperkingen al meer dan zat, dus zette ik ubuntu 6.06 dr op (met dual-boot). tegenwoordig draai ik voor 99% openSuSE op mn pc, en Debian op mn server.
 • draai nu ubuntu 7.04, Feisty Fawn!
  vindt het gewoon leuk om te prutsen :D
  en het is nog gratis ook :D
 • ik ben overgestapt van win 98 op puppy linux. omdat puppy linux veel toepassingen bevat. En de win 98 het goed aankan.
 • Goed allemaal voordelen dus :P De voordelen zijn ook groter als de nadelen vind ik hoor, anders had ik het er al lang afgegooid.

  Maar wat ik een nadeel vind is het uiterlijk. Ik vind het er gewoon niet uit zien. Tja kan wel een potje gaan liegen hier en zeggen dat ik het prachtig vind, maar dat zou natuurlijk ook niet eerlijk zijn. :wink: Maar daar hebben jullie geen last van ofwel?
 • Ik werk thuis met docs vh werk en dan is linux lastig, zeker met MS Access .
  Voor mijn hardlopen heb ik een programma dat niet odner linux loopt.
  Op mijn laptop heb ik wel dual boot met Fedora, maar de laatste tijd doe ik er niet veel meer mee (agv bovengenoemde zaken). Jammer maar het is nu even niet anders.
  ik heb wel veel routers/servers op linux gedraaid gehad, toen hardware routers nog onbetaalbaar waren……
 • [quote:44cd4ca14a="Japie III"]Goed allemaal voordelen dus :P De voordelen zijn ook groter als de nadelen vind ik hoor, anders had ik het er al lang afgegooid.

  Maar wat ik een nadeel vind is het uiterlijk. Ik vind het er gewoon niet uit zien. Tja kan wel een potje gaan liegen hier en zeggen dat ik het prachtig vind, maar dat zou natuurlijk ook niet eerlijk zijn. :wink: Maar daar hebben jullie geen last van ofwel?[/quote:44cd4ca14a] ik vind puppy linux er goed uitzien hoor! :D
 • Dan heb je Compiz-fusion zeker nog niet geprobeerd? Op Ubuntu draait die prima. Over knallende grafische 3D-effecten gesproken…. De grafische effecten van Vista Ultimate vallen daarbij compleet in het niet.

  Kijk hier maar eens:
  http://www.youtube.com/watch?v=E4Fbk52Mk1w

  En dat met heel bescheiden hardware-eisen…… :-)

  Juist qua uiterlijk scoort Linux (met Compiz en Compiz-fusion) veel en veel beter dan welk ander besturingssysteem ook.
 • Het "cube effect" vind ik erg leuk :D
 • [quote:a3d50cec06="cybot12999"]Het "cube effect" vind ik erg leuk :D[/quote:a3d50cec06]

  Ik heb het op vier PC's hier thuis….. waaronder eentje van vier jaar oud. Snel, soepel en met volle grafische effecten: Ubuntu met Compiz spettert van het scherm af! :-)

  Met een Pentium 4 processor, 512 MB RAM geheugen en een bescheiden goedkope AGP videokaart met 128 MB RAM (liefst Nvidia), heb je al genoeg hardware-kracht in huis voor Compiz. Ongelofelijk maar waar.
 • Hee Pjotr, jij ook hier?

  (LordWodan ubuntuforum)

  Mijn reden van overstappen:

  1) Systeemeisen, hier draaien PIII's vliegens vlug op Ubuntu

  2) Stabiliteit (server op debian 4.0)

  3) Experimenteren, je kan ubuntu/linux continue wel blijven tweaken, updaten, nieuwe progs installeren en allemaal gratisch…. heerlijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.