Vraag & Antwoord

OS Linux

volledige partitie kopiëren

Anoniem
jolo
5 antwoorden
 • is het mogelijk met één commando alle bestanden (ook hidden files) op een partitie te kopieren naar een partitie op een externe HD?
  Hoe doe je dat precies?
 • Gezien je opmerking over hidden files lijkt het alsof je een kopie van een partitie wilt maken inclusief besturingssysteem. Dit kan alleen met een imagingprogramma waarmee elke bit, inclusief alles van je besturingssysteem, wordt gekopieerd. Voorbeelden van die programmas zijn Acronis True Image en Norton Ghost.
 • Kan het niet met gparted? http://gparted.sourceforge.net/
 • [quote:1e276574db="gerben"]Kan het niet met gparted? http://gparted.sourceforge.net/[/quote:1e276574db]

  Gparted is "alleen maar" een partitioneerder, en geen image-maker….

  Acronis True Image is een goede tip; je kunt in Windows (helaas alleen daarin…) een Reddings-CD aanmaken die volledig functioneel is. Zowel images maken als terugzetten, dus.

  Je kunt je PC daarmee opstarten, dus je hebt Windows verder niet nodig (gelukkig). Ik gebruik zo'n Acronis Reddings-CD al jaren, en ik ben er zeer tevreden over.

  Groet, Pjotr.
 • De TS had het niet over partitioneren en reddingsdisks ofzo, het enige wattie wil is een exacte kloon maken v/e partitie. Dat gaat uitstekend met het dd commando:[code:1:5b3b2709dd]dd if=/dev/hda1 of=/dev/sda1[/code:1:5b3b2709dd]waarbij /dev/hda het volledige pad is naar de partitie die je wilt klonen (input file) en /dev/sda1 het volledige pad is naar de externe schijf (output file).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.