Vraag & Antwoord

OS Linux

Dualboot probleem

Anoniem
januz
3 antwoorden
  • Hallo,

    Ik heb een laptop met op de c: patitie windows xp en ik heb fedora core geinstaleerd die 1 patitie heeft aangemaakt met een logice station. Mijn vraag is ik zou graag windows vista eens willen probeeren en dan mijn linux eraf gooien alleen dan ben ik bang dat de grub bootloader ook verdwijnt zodat ik xp niet meer kan booten(die ik wel echt nodig ben) dus hoe kan ik dit probleem oplossen?

    Alvast bedankt
  • Als je inderdaad Windows Vista wilt installeren op de Fedora Partitie, dan kun je dat doen vanuit de Vista setup. Daarin verwijder je de Linux partities en maak je een logische partitie aan en formatteert deze. Grub zal dan inderdaad niet meer werken. Maar dat is niet erg. Vista installeert zelf een bootmenu in de MBR (en overschrijft hiermee de Grub bootmenu) waarmee ook XP kan worden opgestart. De Vista bootmenu kun je eventueel bewerken met VistaBootPRO.

    Omdat je bij het partitioneren fouten kunt maken, is van te voren een back-up maken van onmisbare documenten op je Windows XP partitie, sterk aanbevolen.
  • oke ik zal het probeeren bedankt alvast

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.