Vraag & Antwoord

OS Linux

TV kijken / opnemen ?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Graag zou ik over een tijd de mogelijkheid willen hebben om tv op een computer te kunnen kijken. Het zou helemaal fantastisch zijn als deze ook programmas zou kunnen opnemen op de hardeschijf.
  Welke hardware en software zou ik hier voor kunnen gebruiken ? (het moet uiteraard linux geschikt zijn)

  M'n budget is beperkt, maar ik hoop hiermee wel een t.v. en videorecorder te kunnen besparen voor m'n tijdelijke avontuur elders in het land.
 • Ik heb er geen ervaring mee, maar ik heb wel eens wat gelezen over MythTV. Misschien dat je daar wat aan hebt? Je hebt dan wel een tv-tunerkaart nodig. In de documentatie kun je een overzicht vinden van ondersteunde hardware, plus verdere hardware eisen.
 • MythTV is dé facto de standaard voor TV kijken/opnemen via Linux. Ik kwam ooit deze link tegen die je verder kan helpen: http://forum.byopvr.com/dvr/index.php/topic,2123.0.html Daarnaast heeft Linux Magazine (de NL versie) deze maand een vergelijking tussen 5 distro's voor 'PVR' gebruik (personal video recoder, op je computer dus)

  Mijn eigen PVR project staat momenteel op losse schroeven omdat de hardware ernstige slijtage vertoont (mobo boot niet meer meteen, duurt minuten voor ie aanslaat. Is ook al 4 jaar oud…)
 • [quote:660a69763e="M.V. Wesstein"]Daarnaast heeft Linux Magazine (de NL versie) deze maand een vergelijking tussen 5 distro's voor 'PVR' gebruik (personal video recoder, op je computer dus)
  [/quote:660a69763e]Oh ja, dáár had ik het gelezen :)
 • Dit is zeer interessant … en het heeft meer voeten in de aarde dan ik in eerste instantie dacht.
  MythTV is een erg groot pakket met heel veel mogelijkheden, maar is daardoor ook best zwaar qua systeembelasting …
  De mate van bruikbaarheid is sterk afhankelijk van de gebruikte hardware, dus daar zal ik me nu eerst in moeten gaan verdiepen.
 • https://help.ubuntu.com/community/MythTV_Feisty_Backend_Frontend


  dit heb ik gedaan op een ubuntu 7.10 en het draait super geen problemen mee dit is een voledige howto en ik kan het je aanraden want ik heb hem hier ook draaien en kan er ook mee opnemen ….het is bijna dvd kwalitijd als je het terug kijkt
 • hou er wel rekening mee dat je voor analoge TV-tuner-kaarten (die nu overal in de uitverkoop liggen) kabel-TV nodig hebt. Uit de lucht kun je enkel nogmaar het verschrikkelijke digitenne plukken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.