Vraag & Antwoord

OS Linux

Ubuntu 7.10 RC Zwart scherm na booten live cd

Anoniem
ancum
3 antwoorden
 • Wie o wie kan me helpen? De beta 7.10 boote goed op m' n pc en herkende m'n beeldscherm en videokaart goed. De R.C. echter boot wel maar tijdens initialiseren van m'n hardware gaat m'n scherm op zwart en ontvangt geen signaal meer.

  Wie o wie heeft er tips voor mij. Volgens mij gaat het detecteren van m' n videokaart niet goed. Terwijl ik notabene net ben overgestapt op Nvidia.

  Alvast bedankt voor jullie reacties.
 • Hmmm…..

  Doe anders eens dit: herinstalleer met de beta CD, en haal vervolgens alle updates binnen. Meld het probleem gelijk even bij Launchpad:
  https://launchpad.net/distros/ubuntu/+filebug
 • [quote:fc1e33e307="ancum"]De R.C. echter boot wel maar tijdens initialiseren van m'n hardware gaat m'n scherm op zwart en ontvangt geen signaal meer. [/quote:fc1e33e307] Bij mij start die Gutsy RC1 wel op een oude PC met een nvidiakaart. En zelfs ook op een oude PC met een ati videokaart. Dus aan je videokaart zal het waarschijnlijk niet liggen. Maar wellicht wel aan de monitor.

  Want op mijn nieuwe hoofd PC uit mijn onderschrift, die op een andere monitor is aangesloten dan die twee andere PC's. Namelijk op een 22 inch TFT monitor. Ook die gaat bij mij tijdens het starten met die Gutsy RC1 Desktop cd naar de spaarstand. Blijkbaar wordt er dan een resolutie en/of refresh rate aangeboden buiten de specificaties van de monitor.

  Je zou eventueel de alternate cd van Gutsy RC1 kunnen proberen. Of wachten op de finale versie van Gutsy.


  //Edit
  [quote:fc1e33e307="pjotr123"] Doe anders eens dit: herinstalleer met de beta CD, en haal vervolgens alle updates binnen. [/quote:fc1e33e307] Waarom eigenlijk niet. Dat heb ik zelf dan ook maar gedaan op mijn hoofd PC, via commando [code:1:fc1e33e307] sudo apt-get dist-upgrade [/code:1:fc1e33e307][Enter]

  Overigens kon ik de beta Desktop cd wel opstarten op mijn hoofd PC, maar kon de installatie niet worden voltooid. Die stopte bij 94 %. (De hardware wordt geconfigureerd…) De CD was getest op fouten. Deze is OK. Daarna kon ik met succes de alternate beta cd van Gutsy installeren. Tribe5 Gutsy Desktop CD's kon ik wel nog goed installeren op mijn hoofd PC.

  [quote:fc1e33e307="jolo"]Namelijk op een 22 inch TFT monitor. Ook die gaat bij mij tijdens het starten met die Gutsy RC1 Desktop cd naar de spaarstand. Blijkbaar wordt er dan een resolutie en/of refresh rate aangeboden buiten de specificaties van de monitor. [/quote:fc1e33e307] Blijkbaar was ik iets te voorbarig met deze conclusie. Want die Gutsy RC1 Desktop cd zet de 22 inch TFT monitor weliswaar op de spaarstand. Maar met te hoge resolutie en/of refresh rate had het niets te maken. Ik hoefde alleen de muis te bewegen om weer beeld te krijgen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.