Vraag & Antwoord

OS Linux

Zonder beeld installeren / configureren ?

Anoniem
Marcel de Reus
6 antwoorden
 • Hallo,

  Een tijdje terug is m'n oude desktop pc kapot gegaan. (dit topic)
  Wat er precies mis is weet ik niet, maar ik krijg geen beeld meer op mijn scherm. Voor de rest functioneert de machine nog wel denk ik.
  Helaas kan ik er nu niet op inloggen, omdat de ssh-poort dicht stond op deze computer.

  Momenteel is het dus een nuteloze pc, aangezien niemand er wat mee kan, maar hij zou op zich best als server kunnen functioneren, dan ben je toch geen beeld nodig.
  Ik zit dan alleen met het probleem dat de machine opnieuw moet worden geïnstalleerd.

  Is het mogelijk om een pc zonder monitor te installeren en configureren ?
 • stop er een 1of 4 MB (of wat je hebt liggen/kun krijgen) zeer goedkoop PCI video kaartje in en je kunt waarschijnlijk weer zien wat je doet…..
  Anders vraag iemand in de buurt of ie er nog een in zijn rommelbak heeft liggen, op een 2e hands beurs betaal je waarschijnlijk 1 euro voor zo'n ding…
 • [quote:2b69e02051="andre@home"]stop er een 1of 4 MB (of wat je hebt liggen/kun krijgen) zeer goedkoop PCI video kaartje in en je kunt waarschijnlijk weer zien wat je doet…..
  Anders vraag iemand in de buurt of ie er nog een in zijn rommelbak heeft liggen, op een 2e hands beurs betaal je waarschijnlijk 1 euro voor zo'n ding…[/quote:2b69e02051]

  Een pci videokaart heb ik idd nog niet geprobeerd, maar ik heb er wel een isa kaart ingestopt en dat maakte geen verschil.
  Ik vrees dat je in het bios misschien een optie moet instellen om aan te geven welke videokaart moet worden gebruikt, maar daar kan ik helaas nu niet meer bij, want ik heb geen beeld :oops:.
  Bedankt voor de tip i.i.g., want het is echt zonde om deze desktop zo af te schrijven.
  Vandaar dat ik ook graag zou willen weten of er linux op gezet kan worden om hem zodoende toch nog als server te kunnen gebruiken.
  Voor een server is het geen probleem dat er geen beeld is, dan gebruik je toch ssh. Het is alleen de vraag of het wel mogelijk is om een install te starten zonder dat je beeld hebt van wat je doet :oops:.
 • Als je er maar 1 kaart indoet (dus degene ide defect is eruit haalt), dan moet hij beeld geven op de aanwezige kaart, hiervoor hoef je niks in de bios te doen…heb je dan nog geen beeld, is er iets anders aan de hand.
 • Je [i:eca7287a2a]zou[/i:eca7287a2a] natuurlijk ook ff kunnen proberen met een ander beeldscherm… :roll:
 • [quote:ac588842a1="M.V. Wesstein"]Je [i:ac588842a1]zou[/i:ac588842a1] natuurlijk ook ff kunnen proberen met een ander beeldscherm… :roll:[/quote:ac588842a1]
  Dat had ik ook [i:ac588842a1]echt[/i:ac588842a1] nog niet geprobeerd :wink:.

  Ik probeer nu echter nog wel een pci-kaart te regelen om Venzents suggestie uit te proberen. Het zou namelijk echt zonde zijn als ik deze pc zou moeten afschrijven, want ik kan wel sneller een servertje gebruiken …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.