Vraag & Antwoord

OS Linux

Verwijderen Ubuntu??

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Vandaag heb ik op mijn zelf geassembleerde pc, Ubuntu geinstalleerd, geen dual boot. Alleen ik ben er toch niet zo blij mee en ik zou het graag willen verwijderen.

  Als ik Windows Xp boot disc erin stop met first boot device Cdrom, dan gaat hij gelijk weer door naar Ubuntu dus nu de vraag hoe moet ik ubuntu van mijn computer verwijderen???
 • Dat is raar. Weet je wel zeker, dat je in het BIOS de opstartvolgorde goed hebt staan? Zo ja, dan is er maar een conclusie mogelijk: de Windows installatie-CD is defect.

  Waarom maak je trouwens geen tweevoudig opstartbare PC? Je hoeft namelijk niet te kiezen, hoor. Je kunt ze allebei tegelijk hebben.

  Kijk hier eens voor een goede handleiding (met foto's):
  http://www.ubuntu-nl.org/documentatie/installatie/dualboot_gutsy/
 • Of de CDROM staat niet als eerste bootdevice of de CD is niet bootable. Overigens een orginele WXP CDROM is wel bootable
 • ik krijg het echt niet voor elkaar wil het gewoon er helemaal af. Is er geen manier om in ubuntu te formatteren????
 • [quote:56c0539470="matthijskos"]Is er geen manier om in ubuntu te formatteren?[/quote:56c0539470] Dat kun je doen met GParted. Zie daarvoor dit artikel over Partitioneren met de GParted-Live CD (Freeware) http://pc-en-internet.infonu.nl/software/8553-partitioneren-met-de-gparted-live-cd-freeware.html

  Om GRUB te verwijderen check je http://www.ubuntu-nl.org/documentatie/overig/grubverwijdering/
 • Heel erg Bedankt

  Mag van mij slotje op

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.