Vraag & Antwoord

OS Linux

Soort Terminal Server

Anoniem
relstvanelst
6 antwoorden
 • Op mijn werk hebben ze een server van een bepaald ICT bedrijf. Ze hebben workstations die allemaal connecten naar die server, en je rkijgt via die server je eigen desktop, eigen mijn documenten map en de werkschijven voorgeschoteld. de applicaties staan wel op de workstation geinstalleerd. Heeft dit een naam? De server is linux gebaseerd. Ik zou dit thuis ook willen opzetten. heeft iemand enig idee hoe? Sorry als het onduidelijk is, maar het doet me denken aan terminal server, maar net iets anders.

  Groeten Remy
 • Dat je een eigen desktop, je eigen mijn documenten en je eigen werkschijven krijgt word normaal opgelost door gebruik te maken van roaming profiles. Dat heeft verder niets te maken met TS, maar hiervoor zet men meestal een domain op. Als je dan inlogt met je gebruikersnaam worden je gegevens (desktop, mijn documenten, werkschijven) opgehaald bij de server. Je heb dan dus op elke computer je eigen werk omgeving beschikbaar. Misschien is dat wat je bedoeld?

  Wat is het doel wat je zelf ermee wilt bereiken? Misschien is er wel een slimmere oplossing.
 • Dat is wat ik bedoel. Ik wil namelijk dit thuis ook opzetten, met 1 fileserver, en dat we thuis niet meer gebonden zijn aan onze eigen PC. Hoe zou ik zoiets kunnen opzetten? zijn hier al kant-en-klare oplossingen voor? Zou het mogelijk zijn met webmin?

  Groeten Remy
 • Onder windows kan ik je wel op weg helpen en het zal vast en zeker onder linux net zo goed kunnen, maar ik kan je helaas niet vertellen hoe. Je zou eens bij ubuntu op de site kunnen kijken, die hebben een server editie. Met de goed (nederlandse) ondersteuning kan je vast een heel eind komen :)
 • je bedoelt het thin-client idee

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Thin_client
 • http://www.ltsp.org/
  http://ltsp.mirrors.tds.net/pub/ltsp/docs/ltsp-4.1-nl.html NL pagina

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.