Vraag & Antwoord

OS Linux

CompactFlash ipv Harddisk

Anoniem
pjotr123
2 antwoorden
 • Op mijn oudere laptop Toshiba Satellite Pro 420CDT ( Pentium 1 met 40 MB) heb ik de harddisk 1GB vervangen door een CF-kaart 1GB m.b.v. de hardware interface CF-IDE44 V.B1 geleverd door www.cf2ide.nl in Leiden. In het BIOS wordt de CF-kaart herkent als Enhanced IDE.

  Na partitioneren en formatteren heb ik Windows ’98-2 erop gezet zonder enige foutmelding. Echter na deze installatie zegt het systeem de ene keer dat er niet gepartitioneerd is en de andere keer, na opnieuw partitioneren/formatteren en W’98-2 installeren, ratelt de melding over het scherm dat de bestandstabel afwezig is.

  Doe ik iets wat per definitie niet kan of speelt hier iets anders?

  Doel van de aktie is gebruik van de laptop op de boot, navigatie, zonder gevaar voor HD-crash door trillingen en resonanties van de dieselmotor.
 • Hmmm, grappig zo'n ide > compactflash converter. Ik vraag me alleen af of de "interface" snelheid niet te hoog is waardoor er door de relatief langzame compactflash schrijffouten ontstaan. Er gebeuren namelijk nogal wat schrijf en leesbewerkingen door zo'n besturingssysteem.

  Snelheid van ide is natuurlijk erg hoog, hoger dan usb.

  Heb je wel snelle compactflash kaart gebruikt? Of zo'n goedkoop merkloos ding? Ik weet dat ik voor mijn dig. camera hele snelle geheugenkaarten gebruik van Sandisk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.