Vraag & Antwoord

OS Linux

Ubuntu installatieprobleempje?

Anoniem
Sweet
4 antwoorden
  • Ik wil dolgraag Ubuntu 7.10 installeren op mijn laptop (Toshiba Satellite MX40).Dit heb ik op een 2e partitie gezet naast XP, het installen gaat goed tot 90% en dan doet ie niets meer. Vanaf de cd draaien gaat echter wel goed maar ik wil hem graag op de partitie installeren, hebben jullie enig idee? :cry:
  • [quote:a3b0a6f1be="Sweet"]Ubuntu 7.10 (..) Toshiba Satellite MX40 [/quote:a3b0a6f1be] Hoe heb je de hardeschijf precies gepartitioneerd? Had je behalve een Linux- ook een Linux Swap partitie aangemaakt? En hoe groot zijn deze partities? [quote:a3b0a6f1be="Sweet"]tot 90% en dan doet ie niets meer.[/quote:a3b0a6f1be] Wat gebeurt er dan? Gaat de monitor naar de spaarstand? Zijn er dan nog activiteiten van de CD/DVD speler en hardeschijf? Ging het om de Ubuntu Desktop CD? Je zou het eventueel ook nog met de Alternate install CD kunnen proberen.

    Check ook nog deze info over Ubuntu GNU/Linux on a Toshiba Satellite M45 S359 laptop http://www.cantrip.org/toshiba-m45.html
  • 1 swap (2 GB) en 1 ext3 aangemaakt (18 GB) zoals gevraagd, alles gaat goed tot 90% dan blijft deze hangen er is beeld (mooie desktop trouwens) maar er gebeurt verder niets.Hij vraagt trouwens tijdens de install of hij alle profielen van XP over moet nemen, hier heb ik op ja gedrukt misschien is dat het euvel… je weet maar nooit.Ik geef het niet op ik ga het gewoon nog een keer proberen desnoods met een alternative cd zoals onder genoemd.
  • Maar had je ook van die Ubuntu Desktop CD ISO de md5sum gecheckt? En had je tijdens het opstarten van de Ubuntu CD wel eerst de optie "CD testen" geprobeerd? Deze zou geen fouten behoren te vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.