Vraag & Antwoord

OS Linux

Van xp naar linux

maar je moet wel rekening houden met het feit dan de nieuwste videokaarten nog niet goed worden ondersteund.

Anoniem
januz
35 antwoorden
 • Bedankt

  En werkt:
  Java (ik speel veel spellen die java ondersteunen)
  Hypercam
  Windows live messenger (volgens mij moet ik dan kopete instaleren)
  Paar converters
  Windows Movie maker(denk het niet)
  Op Linux Xubuntu?
 • hallo,

  ik ben van plan om van xp naar linux te gaan omdat mijn computer namelijk langzaam is en ik dacht dat ik linux erop zou zetten dat het systeem ietjes sneller gaat en als het niet goed was kan ik nog altijd xp weer eropgooien :wink:

  CPU-Eigenschappen:
  CPU Type Intel Celeron II, 1100 MHz (11 x 100)
  Ram 256Mb
  HD 40GB
  Grafische kaart Intel i752

  Nu is mijn vraag zal ik het wel doen en als ik het doe moet ik dan iets downloaden of iets op cd zetten want heb geen verstand van linux :oops:
  en ik had nog ergens gelezen dat xubuntu beter erop kan zetten dan ubuntu want ubuntu moet je meer ram voor hebben om het soepel te laten lopen.
 • linux werkt heerlijk ik ben ook overgestapt van xp naar linux en het bevalt echt goed, ik gebruik ubuntu.
  dat is voor beginners wel goed te doen.
  als je het wilt installeren moet je het eerst downloaden, dat is voor ubuntu hier:

  http://nl.releases.ubuntu.com/7.10/

  als je het iso-besatnd hebt gedownload, dan moet je het branden op een cd, en om te installeren moet je opstarten vanaf die cd.
  voor het geval je het nog niet weet, hier staat hoe je een iso op cd brand:

  http://www.ubuntu-nl.org/documentatie/installatie/ubuntubranden/

  met jou systeem moet ubuntu heel redelijk te draaien zijn, alleen is het wel aan te raden om er wat extra geheugen bij te doen.
 • Bedankt ik heb nog paar vragen.

  1.Op die site staat dat ik de brandsnelheid naar 8X moet doen voor betrouwbare brandproces.
  Nou is mijn vraag hoelang duurt het branden ongeveer?

  2.Ik zie dat Unbuntu 256Mb nodig heeft en Xubuntu 192Mb dus als ik Unbuntu installeer is het net op het randje maar Xubuntu is het nog soepel dus is Xubuntu geen betere keuze?

  3.Is er een groot verschil tussen Unbuntu & Xubuntu?
 • 1.Dat hangt af van je brander en gebruikte CD schijfjes. Ik ga uit van ongeveer een kwartier.
  2.Bij een werkgeheugen van slechts 256 MB is Xubuntu inderdaad een betere keus.

  [quote:5d989b8c3d="farzin"]maar zit er een groot verschil tussen xubuntu en ubuntu?[/quote:5d989b8c3d] Info daarover kun je vinden op de site van Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Xubuntu
 • bedankt,

  ik ga xubuntu erop zetten waar moet ik het downloaden en geld deze site ook voor xubuntu http://www.ubuntu-nl.org/documentatie/installatie/ubuntubranden/
  of moet ik een andere site kijken?

  en nog een vraag als xubuntu niet goed was kan ik dan gewoon windows xp erop zitten ik heb geen windows xp cd want die was kapot gegaan en compaq stuurde mij een QuikRestore cd op dus kan ik met die cd weer xp erop zetten?
 • 1.Die brand instructies gelden inderdaad ook voor Xubuntu. En voor het installeren van Xubuntu, zou je deze topic kunnen checken http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=184087&highlight=xubuntu
  2.Als je geen werkende XP CD hebt, maar je XP installatie nog wel goed werkt, zou je er een image van kunnen maken. Zie voor info deze topic op tips&trucs http://forum.tipsentrucs.nl/viewtopic.php?t=8330&sid=b7cf6503e81b2100354e06b584537eae

  Die vraag over die QuikRestore kun je beter vragen in OS Windows. Of check op de site van HP.
 • Java is platform onafhankelijk, dus dat zou moeten werken. De andere programma's zijn (neem ik aan) Windows programma's. Die werken dus niet in Linux (net als Linux programma's niet in Windows werken). Al kan je voor al die programma's alternatieven vinden die wel werken in Linux.
 • ok bedankt nu moet ik nog alleen weten of Quickrestore cd werkt dat ik als ik linux niet meer wil dat ik die cd erin doe want ik heb geen xp cd want die was kapot compaq stuurde me een quickrestore cd maar ik denk dat die cd de OS die je hebt schoon maakt maar kan ook anders zijn.
 • [quote:fb8de6798a="farzin"]ik nog alleen weten of Quickrestore cd werkt[/quote:fb8de6798a] Daarover kan ik je geen zekerheid geven. Maar als je een reserve lege harde schijf hebt, zijn er wel mogelijkheden. Je zou die XP harde schijf uit de PC kunnen verwijderen, en tijdelijk ergens veilig opbergen. Xubuntu installeer je dan op die reserve harde schijf. Ook zou je die reserve harde schijf kunnen gebruiken om te controleren of die QuikRestore CD werkt. Had je intussen al die HP link die ik postte gecheckt?
 • ja ik had gecheckt maar die quickrestore cd werkt wel want ik heb paar keer al gebruikt maar toen zat er nog xp op maar ik denk wel dat het goed gaat komen ik heb net linux op cd gezet denk dat ik straks effe ga uitproberen.
  dus ik moet gewoon cd van linux erin doen en dan volgens wat er op de scherm staat?(staat ergens op internet een handleiding in het nedelands kan zelf niet vinden?)
 • [quote:e7d31f3ad0="farzin"] dus ik moet gewoon cd van linux erin doen en dan volgens wat er op de scherm staat?(staat ergens op internet een handleiding in het nedelands kan zelf niet vinden?)[/quote:e7d31f3ad0] Ik had toch al een link gegeven
  [quote:e7d31f3ad0="jolo"]
  1.Die brand instructies gelden inderdaad ook voor Xubuntu. En voor het installeren van Xubuntu, zou je deze topic kunnen checken http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=184087&highlight=xubuntu
  [/quote:e7d31f3ad0] In die topic gaf pjotr123 een Nederlandstalige handleiding link.
 • oo sorry maar ik dacht dat die voor unbuntu alleen was
 • ik heb nu linux en het werkt maar ik heb nog niet het verschil gemerkt met xp
 • Dus je was al bij dat "Installatie afronden" scherm? Wat gebeurde er toen? Eventueel kun je met de Xubuntu CD er nog in de DVD-brander/speler rebooten. Dan Enter je tijdens het opstarten het BIOS. Dan kun je de CD met het knopje op de DVD-brander/speler, de Xubuntu CD uitwerpen.
 • ik heb het al opgelost :wink:
  ik heb een vraag ik vind die linux menu best nog moeilijk kan je niet visual style downloaden en dan zeg maar dat het op xp / vista lijkt wat ik had dat met mijn xp gedaan had ik net vista maar ik had toen alleen vensterbalk verandert
 • Tip: probeer eerst eens te wennen aan Xubuntu zoals die er standaard uitziet. Later kun je nog van alles veranderen.

  Veranderen kan zeker, maar je haalt jezelf meteen al een hoop ingewikkeldheid op de hals. Als Linux beginner kun je beter eerst de basisdingen van Linux leren kennen.

  Ook belangrijk om te beseffen: Linux is geen Windows. Linux is anders. De menu's zitten dus ook anders in elkaar. Sommige dingen werken anders. Daar moet je gewoon even aan wennen en dat kost wat tijd, dat is onvermijdelijk.

  Groet, Pjotr.
 • maar dan héb je ook wat :D
 • [quote:e9f93014f3="Athlon"]maar dan héb je ook wat :D[/quote:e9f93014f3]

  lol

  Zo is dat!

  Heel af en toe zit ik nog wel eens in Windows, en…. ik ben het aan het verleren. Ik zit vloekend te zoeken naar menu-onderdelen en knoppen die ik vroeger blindelings kon vinden.

  Ik vind overigens, dat Gnome (de grafische schil van Ubuntu) heel wat duidelijker, logischer en helderder in elkaar zit dan de grafische schil van Windows.

  Groet, Pjotr.
 • Ik vind de gehele indeling in Linux veel overzichterlijker dan in XP en nog iets leuks je wordt niet lastig gevallen met die overbodige vragen (vooral vista heeft hier een houtje van).

  Daarnaast is het zinvol om een boek aan te schaffen (of ff googlen) over de basisbeginselen in Linux.Ik snap nu nog vele zaken niet maar dat komt wel net als Windows voor mij in het begin nog vele geheimen had.Het goed lezen van dit forum draagt ook enorm bij.Daarintegen heeft

  Windows heeft natuurlijk ook weer zijn voordelen met bijv.Games en bepaalde applicaties die alleen op een Windowsbak draaien(denk aan drivers etc..) daar zal nooit echt veel verandering in komen omdat de grote producenten platformen als deze niet ondersteunen/erkennen(HELAAS) Mijn laptop heb ik voor 90% XP vervangen met Linux appz. Nu die 5 procent nog.Verder alleen maar lof voor deze distro. :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.