Vraag & Antwoord

OS Linux

Windows XP uit Dual Boot lijst na upgrade Ubuntu

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Help! Ik heb zojuist een Ubuntu upgrade gedaan, d.w.z. de laatste updates voor Ubuntu versie 6.10 ophehaald. Tot voor kort kon ik bij het opstarten van m'n computer kiezen uit Windhoos XP of Ubuntu. Na deze upgrade is er de mogelijkheid bijgekomen om een andere kernel van Ubuntu op te starten maar Windhoos is verdwenen. M.a.w. ik kan Windhoos dus niet meer opstarten. Dit was dus echt niet de bedoeling. Hoe kan ik dit herstellen, liefst zonder een van beide OS-en te moeten verwijderen? :?
 • Laat me raden: je had de opstartregels van Windows in het Automagic deel van de menulijst van Grub gezet, vlak boven de Ubuntu-opstartregels…. :-)

  Is mij in het begin ook wel eens gebeurd. Het Automagic deel van de menulijst wordt namelijk volledig herschreven bij een kernel update.

  Je hoeft Windows niet te herinstalleren. Wel moet je even de opstartregels van Windows handmatig toevoegen aan de menulijst van Grub.

  Kijk hier eens voor de opstartregels (en zet ze nu handmatig boven of onder het Automagic deel):
  http://computertip.googlepages.com/windowseerstingrub

  Groet, Pjotr.
 • Waar ik de regels heb neergezet weet ik niet meer (je zou best wel eens heel erg gelijk kunnen hebben want het klinkt wel logisch om ze daar te plaatsen) maar het belangrijkste is dat het probleem is opgelost (wat zijn die forums toch een zegen!!!). Erg bedankt voor deze perfecte tip! :D :D
 • Mooi zo! Graag gedaan. :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.