Vraag & Antwoord

OS Linux

gamen op linux

Anoniem
godgamin
10 antwoorden
 • Hallo,
  Weet iemand of je op linux al nieuwe games kunt spelen? Ondersteund linux al directX 9? Want ik zou graag overstappen op linux, maar als games niet goed werken liever niet :(
  Ik heb gehoord dat wine ermee bezig is en UT2004 zou het moeten doen. Alleen ik speel cod2 en crysis en nog een aantal spellen maar die doen het denk ik niet op linux, toch? Maakt niet uit welke linux als de games maar werken (wel gratis linux versie btw)

  Alvast bedankt.
 • als je gamer bent en je wilt overstappen, dan valt dat sterk af te raden, nog altijd is windows het beste voor gamen.
  met linux kun je momenteel niet echt lekker gamen, met directx gaat het helemaal niet lukken onder linux.
  unreal tournament zou gewoon moeten werken onder linux (dat gebruikt geloof ik de quake engine, die werkt gewoon onder linux)
  volgens mij maakt het verder niet uit welke linuxdistro je neemt, al valt ubuntu wel aan te raden als je nog geen ervaring met linux hebt.
 • [quote:52c9f369a3="godgamin"]Maakt niet uit welke linux als de games maar werken (wel gratis linux versie btw) [/quote:52c9f369a3] Niet alle games die onder Linux draaien zijn 'gratis'. Er zijn open source Linux games. Maar ook commerciële Linux games. Check voor meer info wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_gaming
 • Voor de meeste spelletjes is Windows XP beter geschikt dan Linux. Oplossing: maak je computer gewoon tweevoudig opstartbaar! Windows voor de spelletjes en Linux voor de rest.

  Eenvoudige handleiding:
  http://computertip.googlepages.com/tweevoudigopstartbaarubuntu
 • Bedankt voor jullie berichten, ik bedoel trouwens geen linux games maar games zoals call of duty en crysis. Ik vind het nogal onhandig om linux en windows erop te zetten omdat je dan telkens moet wisselen als je even wilt gamen en dan weer wisselen als je andere dingen wilt doen.
  Jammer dat linux nog niet zo ver is dat het alle games ondersteund :cry:
 • Linux is al lang zo ver, maar de game-makers niet :? Vraag dus aan de fabrikant om een Linux versie van een game. Verwijs ze desnoods naar Unreal ;)
 • [quote:457e482f60="godgamin"]ik bedoel trouwens geen linux games maar games zoals call of duty en crysis.[/quote:457e482f60] Ook daarvoor werd een mogelijkheid genoemd in die wikipedia link. Namelijk Emulation. Zoals de commerciële Cedega. Zie ook wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Cedega Welke Windows games ondersteund worden door Cedega, kun je checken in deze Cedega Games Database.
 • Dus ik kan dan gewoon op Linux al de games spelen uit die lijst???
  Dan wil ik wel overstappen op linux ubuntu.
  Moet alleen zeker weet dat het werkt (en goed natuurlijk :lol: )
 • [quote:965cbe9fb4="godgamin"]
  Dan wil ik wel overstappen op linux ubuntu.
  Moet alleen zeker weet dat het werkt (en goed natuurlijk :lol: )[/quote:965cbe9fb4]

  Je kunt Ubuntu veilig uitproberen *zonder* te installeren, namelijk vanaf de Live-CD:
  http://computertip.googlepages.com/ubuntuveiliguitproberen

  Zo weet je meteen of hij goed werkt op jouw computer.

  Bevalt het: ga dan gewoon voor tweevoudig opstartbaar. In het begin is dat echt het prettigste.

  Groet, Pjotr.
 • [quote:233e328955="godgamin"] Dus ik kan dan gewoon op Linux al de games spelen uit die lijst. Moet alleen zeker weet dat het werkt[/quote:233e328955] Dat is alleen het geval als je die "Display only games officially supported by TransGaming" had gevinkt, voordat je op Search klikt. Call of duty en Crysis zouden wel kunnen werken, maar worden (nog) niet officieel ondersteund. Veel info over ervaringen met Cedega is te vinden op het Cedega forum http://www.cedega.com/forum/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.