Vraag & Antwoord

OS Linux

Hoe moet ik ubuntu deistalleren?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • L.S.

  Ik heb ubuntu 7.10 geinstalleerd als dualboot met windows vista (twee partities).
  Hoe kan ik ubuntu weer veilig verwijderen en de partitie weer aan vista teruggeven?
  Kan iemand daar een stap-voor-stap handleiding voor geven.

  Alvast dank.
 • Ubuntupartitie vernietigen (herformatteren in NTFS of zo):
  http://computertip.googlepages.com/partitioneren

  Grub vervangen door NTLoader:
  http://computertip.googlepages.com/grubinubuntu

  Groet, Pjotr.

  P.S.: Linux is verslavend, hoor… Je gaat het nog missen! :-)
 • Dank, hier heb ik wel wat aan.

  Toch ben ik wel benieuwd naar de echte voordelen van linux. :wink: Waarom zou ik overstappen op linux als vista goed werkt (op een paar irritante foutmeldingen na)? :? Probeer me eens te overtuigen..

  Nog een vraagje: ik heb alle software op mijn pc staan. Maar moet ik dat allemaal opnieuw onder linux installeren op die aparte partitie? (neemt dus twee keer zoveel ruimte in) Of kan ik dat van vista 'gebruiken'?

  gr ritzie
 • [quote:cb28baf246="ritzie"]Toch ben ik wel benieuwd naar de echte voordelen van linux.[/quote:cb28baf246] Dat hangt er vanaf waarvoor je PC (hoofdzakelijk) gebruikt. Enige basis-informatie hierover is te lezen op deze site http://www.alleslinux.com/linuxinfo.php?layout=default
 • Hoofdzakelijk gebruik ik mijn pc voor huis, tuin en keuken gebruik: :wink:
  tekstverwerken, internet, muziek luisteren, email ect.

  Maar dit werkt allemaal goed onder windows. Wat zijn de voordelen van linux als ik dit wil doen? Gebruiksvriendelijker? Makkelijker? Kan je er meer mee? Veiliger? (las dat je geen firewall en virusscanner hoeft te hebben…?)
 • [quote:cefaae2c86="ritzie"]tekstverwerken, internet, muziek luisteren, email ect. [/quote:cefaae2c86] Al die dingen kunnen prima onder ubuntu 7.10.
  [quote:cefaae2c86="ritzie"] Wat zijn de voordelen van linux als ik dit wil doen? Gebruiksvriendelijker? Makkelijker? Kan je er meer mee? Veiliger?[/quote:cefaae2c86] De voordelen van Linux is vooral het Het GPL (OpenSource)-principe, uit die link die ik postte. Ubuntu Linux en Vista zijn beide gebruikersvriendelijk. Wat met Vista kan, kan ook met Linux. Met de uitzondering van veel 3D games. Daarvoor heb je nog steeds Windows XP of Vista nodig. Maar een uiteindelijke keus of je met Linux, Vista of Linux & Vista dualboot wilt werken, zul je zelf moeten bepalen.
  [quote:cefaae2c86="ritzie"] (las dat je geen firewall en virusscanner hoeft te hebben…?)[/quote:cefaae2c86] Dat klopt inderdaad.
 • De manier waarop Linux in elkaar zit zorgt ervoor dat dit OS standaard veiliger is dan Windows. Staat je hier echter niet blind op, spyware, phisingmails/sites en spam komen ook net zo goed onder linux voor. Maar door de band genome is linux wel stukken veiliger dan Windows. Windows dien je extra maatregelen te nemen, zoals het installeren van een virusscanner en bijvoorbeeld Windows defender (standaard onder Vista).

  Verder is het OS linux gratis, dus je hoeft er niet voor te betalen. Mocht je al een licentie voor Windows hebben dan vervalt dit voordeel. Laat je verder niet wijs maken dat je voor alle software onder Windows moet betalen, want dit is echt niet waar. Er is net zoveel, zo niet meer gratis software voor Windows beschikbaar.

  Sommige mensen stappen over omdat ze het niet eens zijn met de methodes en zetten die Microsoft soms neemt. Ze durven hun monopolie positie nog wel eens te misbruiken, wijken nog wel eens van de standaarden af en ze luisteren niet altijd goed naar hun klanten. Mocht je dit soort zaken belangrijk vinden dan kan dit een goede reden zijn om Linux te gaan gebruiken, dit OS word meer ontwikkeld door en voor gebruikers.

  Een andere redenen om over te stappen kan de goede support en hechte communitie rondom linux zijn. De meeste mensen zijn erg hulpvaardig.

  Reden om niet om linux over te stappen zijn de hardware en game support. Veel fabrikanten laten linux nog links liggen, waardoor drivers vaak geschreven worden door vrijwillegers. Het durft nog wel eens voor te komen dat je hardware niet of maar deels word ondersteund. Verder zijn veel commerciele games (en software) niet beschikbaar onder linux. Er zijn echter ook genoeg alternatieve games en software onder linux beschikbaar.

  Kortom als je hardware goed word ondersteund en je niet te veel hecht aan commerciele games/software dan zou ik zeker eens linux proberen.
 • Dank voor de hulp!

  Ik denk dat ik een vista/linux dualboot ga proberen.

  Gr ritzie
 • goede keus!
 • [quote:05590d6578="ritzie"]Veiliger? (las dat je geen firewall en virusscanner hoeft te hebben…?)[/quote:05590d6578]

  Firewall zou ik wel nemen (tenzij je een router met firewall hebt), die wordt overigens standaard geactiveerd in de meeste Linux-distributies.

  Virusscanner is niet echt nodig: als je je systeem goed up-to-date houdt met de laatste patches die eventuele veiligheidsproblemen oplossen en geen software installeert uit niet-vertrouwde bronnen (wat bij Linux beslist niet nodig is omdat 90% van de software wordt aangeboden voor speciaal daarvoor ingerichte centrale servers), is de kans dat je een besmetting oploopt nihil.

  Linux kent iets van 50 virussen, wat een schijntje is tov het aantal virussen voor bijv. Windows..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.