Vraag & Antwoord

OS Linux

bereikbaar maken van disk

4 antwoorden
  • Ik heb als beginner UBUNTU 7.10 geinstalleerd. Een tweede disk verdeeld in 2 partities kan wel gemount worden maar ik kan er alleen als "root" op schrijven en niet als de standaard gebruiker. De partities zijn geformateerd als Ext3. Hoe kan dit worden opgelost.
  • Open verkennertje Nautilus met rootrechten. Toepassingen - Hulpmiddelen - Terminalvenster tik in: gksudo nautilus druk op Enter (wachtwoord blijft onzichtbaar, zelfs geen sterretjes) Let op: de terminal blijft de baas: als je het terminalvenster sluit, dan sluit ook het verkennerscherm. Groet, Pjotr.
  • [quote:65a04165d5="cedero"]Ik heb als beginner UBUNTU 7.10 geinstalleerd. Een tweede disk verdeeld in 2 partities kan wel gemount worden maar ik kan er alleen als "root" op schrijven en niet als de standaard gebruiker. De partities zijn geformateerd als Ext3. Hoe kan dit worden opgelost.[/quote:65a04165d5] Je moet er voor zorgen dat die partitie dezelfde opties heeft in het bestand /etc/fstab als je hoofdpartitie. Daarna kun je met de gangbare eigendomsrechten/toegangsrechten bepalen wie in welke map op die partitie mag schrijven.
  • Via Nautilus is het probleem opgelost. Bedankt!! :D

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.