Vraag & Antwoord

OS Linux

Logitech G15 keyboard

Anoniem
jan13011965
4 antwoorden
 • Ik heb een Logitech G15 keyboard (met het led-schermpje). Ik kan het keyboard wel gebruiken alleen het led-schermpje doet het niet. Het zal waarschijnlijk te maken met het ontbreken van de juiste drivers. Weet iemand misschien waar ik die kan downloaden?

  bvd
 • [quote:7d14dfcb2b="jan13011965"]Ik heb een Logitech G15 keyboard (met het led-schermpje). Ik kan het keyboard wel gebruiken alleen het led-schermpje doet het niet. Het zal waarschijnlijk te maken met het ontbreken van de juiste drivers. Weet iemand misschien waar ik die kan downloaden?

  bvd[/quote:7d14dfcb2b]

  Zal niet lukken, vrees ik. Hopelijk werkt het wel direct in de volgende Linuxversies, zoals Ubuntu 8.04 (die eind april uitkomt).

  De stuurprogramma's voor de harde waren, zitten namelijk in de Linux-kernel. En 8.04 zal de nieuwste kernel hebben.
 • Ok, bedankt voor de info. Scheelt me een hoop (zoek)werk. Ik werk nu met versie 7.10. Wanneer ik gewoon alle updates netjes installeer, is het dan zo dat na het uitkomen van versie 8.04 ook de G15 automatisch herkend zal worden, omdat versie 7.10 dan ook over de nieuwste kernel beschikt? Ik hoop niet dat ik versie 8.04 helemaal opnieuw hoef te installeren. Een beetje domme vraag wellicht, maar ik kom net kijken in de wereld van Ubuntu.
 • [quote:6d5daa8d6f="jan13011965"]Ok, bedankt voor de info. Scheelt me een hoop (zoek)werk. Ik werk nu met versie 7.10. Wanneer ik gewoon alle updates netjes installeer, is het dan zo dat na het uitkomen van versie 8.04 ook de G15 automatisch herkend zal worden, omdat versie 7.10 dan ook over de nieuwste kernel beschikt? Ik hoop niet dat ik versie 8.04 helemaal opnieuw hoef te installeren. Een beetje domme vraag wellicht, maar ik kom net kijken in de wereld van Ubuntu.[/quote:6d5daa8d6f]

  Het is inderdaad straks mogelijk om 7.10 op te waarderen naar 8.04. Overigens niet via de "gewone" updates: er verschijnt dan ineens een knop daarvoor in Update Beheerder. De opwaarderingsknop, zeg maar.

  Maar ik raad het af om die te gebruiken! Een schone installatie van een nieuwe versie, dus met formatteren en al, is verreweg het beste. Bij elk besturingssysteem onder de zon.

  Wat raad ik jou, als beginner, wel aan: stap sowieso niet meteen over, eind april. Wacht minimaal een maand. Kijk de kat eens uit de boom, op http://forum.ubuntu-nl.org/

  Groet, Pjotr.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.