Vraag & Antwoord

OS Linux

cd wordt niet herkend in drive

Anoniem
None
7 antwoorden
 • [quote:2a4121a92c="jan13011965"]Enig idee waarom k3b niet (of haperend) wil opstarten en die dus niet van de LG-drive wil lezen?[/quote:2a4121a92c] In ieder geval niet zonder het type van de LG cd-rom-drive te weten. Bij mij start in Ubuntu 7.10 op de PC uit mijn onderschrift start K3B wel snel op, herkent een CD-R in mijn Asus DVD brander en -speler en toont ook de bestanden erop.
 • Ik probeer in Ubuntu v 7.10 een cd te kopieren (via K3b en Brasero), maar de cd wordt in m'n (oude) LG cd-rom-drive niet gevonden. Krijg de melding "no medium present", terwijl de cd wel netjes wordt herkend in m'n NU dvd-rw-drive. Beide apps leveren dezelfde melding "no medium present". Het zal dus wel te maken hebben met de LG-cd-rom drive lijkt me.
  Weet iemand wellicht een oplossing?
 • [quote:d32f2f1395="jan13011965"]K3b (..) maar de cd wordt in m'n (oude) LG cd-rom-drive niet gevonden. Krijg de melding "no medium present",[/quote:d32f2f1395] Maar wordt die oude LG cd-rom-drive wel herkend door K3B? Welke info toont K3B over je optische apparaten, via Settings > Configure K3B > Devices? En bij welke soort schijfjes staat daar Yes vermeld? Om welk type LG cd-rom-drive gaat het? En om welk merk/type cd schijfje gaat het? Heb je al andere (merken) schijfjes geprobeerd?
 • Ik weet wel dat k3b de lg-drive herkende. Er doet zich nu een ander probleem voor. K3b start niet meer op en als ie wel opstart dan duurt dat iets van een halve minuut. Beetje lang…..
  Het lukt wel om een cd te kopieren via Gnomebaker. Die leest wel van de LG-drive.
  Enig idee waarom k3b niet (of haperend) wil opstarten en die dus niet van de LG-drive wil lezen?
 • Mijn ervaring (voornamelijk onder SUSE 10.2 en 10.3) is dat o.a het CD/DVD-(brand/copiëer-)gebeuren pas lekker gaat werken met enige downloads van:
  http://cambuca.ldhs.cetuc.puc-rio.br/xine/

  De site is niet altijd online en vaak tamelijk langzaam.

  Opvoeren als "bron" gaat niet, alleen handmatig de RPMs downloaden.

  Download NIET hun Real-player versie(s) want in de meeste Linuxen zit reeds RealPlayer_10 en die is nieuwer & beter.
 • Het gaat om de LG CD-rom type : CRD-8522B.
 • Als ik mij niet vergis, kan Ubuntu net als SUSE zichzelf repareren middels de installatie-CD(DVD).

  Ik gebruik (in SUSE) daarvoor altijd de optie "upgrade setup" want de andere optie 'beschadigd systeem herstellen" liep steeds klem en dan moest ik het toch weer via upgrade setup aanpakken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.