Vraag & Antwoord

OS Linux

mp3gain spoorloos

Anoniem
jan13011965
6 antwoorden
 • Het is ongetwijfeld een beginnersblunder(tje), maar ik heb mp3gain geinstalleerd onder Ubuntu 7.10, maar kan nergens vinden waar het programma precies staat. Ik zou verwachten onder " Sound & Video", maar helaas. Weet iemand waar ik moet zoeken? Thx!
 • De maker van mp3gain heeft voor Windows een grafische versie gemaakt; voor Linux heeft hij alleen een terminalversie gemaakt. Die dus niet in het menu terechtkomt, maar die je via een terminaltoverspreuk kunt bedienen. Lastig, maar het went.

  Open een terminalvenster:
  Toepassingen - Hulpmiddelen - Terminalvenster

  Voorbeeld toverspreuk, als de mp3's staan in de map "muziek" in de gebruikersmap van Truus:
  mp3gain -r -c /home/truus/muziek/*.mp3

  mp3gain is trouwens een bijzonder fijn progje, ik gebruik het al jaren. Ook vroeger (vroegâh) in Windows al. Het aardige is, dat mp3gain de kwaliteit van het muziekbestand niet aantast.

  Groet, Pjotr.
 • Pjotr, ik kom er even niet uit. Ik heb getracht volgens je aanwijzingen te handelen, maar het lukt niet. App wordt niet geopend. Het gaat inmiddels niet meer alleen om mp3gain, maar ook om de volgende door mij geinstalleerde apps : Gparted, LMMS, DBmix, Pytone en TKmixer. Deze apps zullen dus allemaal via de terminal moeten worden geopend begrijp ik. Het gaat me er in principe alleen om dat ik ze kan openen en er vervolgens mee kan werken. Dan ben ik al blij.
  Is de standaard toverspreuk dan :

  naamprogramma -r -c

  om de betreffende app te openen?

  Ik gebruik mp3gain al jaren onder dat OS met die naam die met een W begint en waar ik nu met buitengewoon veel vreugde afscheid van aan het nemen ben.
  Is inderdaad een mooi stukje software. Simpel, handig en snel. Helemaal volgens het door mij zo geliefde KIS-principe (Keep It Simple) (Weg met alle overbodige, schreeuwerige, nooit gebruikte toeters en bellen!).

  Ik zoek me trouwens te pletter naar goede DJ mixing software voor Ubuntu7.10. Ik lees veel over Ultramixer, maar weet niet hoe ik dit geinstalleerd moet krijgen. Een sudo-commando voor snelle installatie (mocht jij of iemand anders die toevallig weten), is van harte welkom.

  Groet….
 • nee, met alleen de kreet mp3gain start je het progje, die r en die c zijn schakelopties. Zeker dus niet voor elk progje.

  De meeste progjes die je installeert, nestelen zich overigens wel in het menu.

  Maar elk progje *kan* ook via de terminal. Firefox start je bijvoorbeeld met…. firefox (als je die voor de grap eens via de terminal wil starten, probeer maar eens). Let op: de terminal blijft de baas, sluit je het terminalschermpje, dan sluit je tevens Firefox.

  Kopieer en plak die toverspreuk in mijn eerdere bericht eens in een terminalschermpje, en druk op Enter? Wel aanpassen aan jouw bestandspad natuurlijk, en ik neem aan dat de gebruikersmap ook niet truus heet. Het was maar een voorbeeld… :-)

  Lees ook eens deze uitleg over het bestandssysteem van Linux:
  http://computertip.googlepages.com/bestandssysteem
 • Pjotr, ik kom bij deze even terug op deze "oude" thread. Was in de vergetelheid geraakt.

  Wanneer ik via de terminal mp3gain tracht te starten, krijg ik het volgende te zien :

  jan@PC01:~$ mp3gain
  mp3gain version 1.4.6
  copyright© 2001-2004 by Glen Sawyer
  uses mpglib, which can be found at http://www.mpg123.de
  Usage: mp3gain [options] <infile> [<infile 2> …]
  –use -? or -h for a full list of options

  Ik maak hieruit op dat "mpglib" mist (?) en dat ik die op www.mpg123.de kan vinden. Ik kan "mpglib" op deze site alleen nergens vinden…..

  Weet jij hoe ik dit opgelost krijg? Hoe ik mp3gain werkende krijg zoals dat ging onder Windows?
 • die mpglib-melding kun je negeren; dat is normaal. Je mp3gain-installatie is dus in orde.

  Als je wat meer bovenaan in deze draad kijkt, dan zie je gebruiksvoorbeelden van commando's.

  Er is ook een grafische schil beschikbaar, maar ik ben er niet van overtuigd dat die even goed werkt als de terminalcommando's.

  De schil zit hier:
  http://downloads.sourceforge.net/easymp3gain/easymp3gain_0.3.0_gtk2_i386.deb?modtime=1206368586&big_mirror=0

  Het is een .deb installeerder, dus je kunt hem gewoon dubbelklikken, net als een .exe installeerder in Windows.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.