Vraag & Antwoord

OS Linux

Geluid in firefox! Systeemgeluiden! Werkende players!

Anoniem
jan13011965
16 antwoorden
 • Na weken van fora doorlezen, uitproberen en van pure ellende spontaan een stuk uit m'n computertafel te hebben gebeten, meen ik dan toch een oplossing te hebben gevonden voor het probleem dat het niet lukt om in firefox het geluid werkend te krijgen. Het enige geluid dat er bij mij te horen was, was het bonken van m'n harses tegen de muur (ook weer uit totale frustratie…..voor de rest is Ubuntu overigens het einde hoor! Computerheaven op aarde….)
  Kleine kanttekening : na veel fora te hebben gelezen, ben ik inmiddels (als newbie, ja ook dat nog) tot de conclusie gekomen, dat het regelmatig voorkomt, dat wat voor de een DE oplossing is, dit niet automatisch ook voor een ander hoeft te gelden. Dus……… juich pas wanneer je trommelvliezen gestreeld worden wanneer EN firefox EN de systeemgeluiden EN enkele players werken! (bij mij Totem, gxine en Amarok). Dan nu eindelijk "mijn" oplossing (na dit oeverloos gezwets) :

  Open Synaptic (System>Administration>Synaptic Package Manager). Je wachtwoord zal worden gevraagd. Klik op de knop "Search" en vul in :
  pulse audio gevolgd door enter. Markeer ALLE packages en klik op de knop "Apply", zodat de installatie ervan plaatsvindt.
  Bij mij werkte het geluid in Firefox en de systeemgeluiden toen direct al. Alleen kreeg ik toen bij mijn mp3-player (Totem) plotseling geen geluid meer (welke voorheen dus wel werkte. Ik zei toen iets in de trant van "potverdikkeme" alleen iets krachtiger zal ik maar zeggen…..)
  Vervolgens heb in System>Preferences>Sounds>tab Devices de volgende instellingen gedaan :

  Soundevents (Sound playback) > Autodetect
  Music & Movies (Sound playback) > Autodetect
  Audio Conferencing (Sound playback) > Autodetect

  De overige instellingen hangen m.i. af van je geluidskaart (ik heb zelf een externe usb card) en laat ik dus buiten beschouwing.

  Ik hoop dat dit voor velen een oplossing is. Zo niet, don't shoot me, I'm only the messenger. Succes ermee!


 • Mooi dat het je gelukt is!

  Zelf ben ik dergelijke problemen nooit tegengekomen. Maar ja, altijd alleen interne geluidskaarten gehad. Die dingen deden het altijd meteen, plug-and-play, en alles wat geluid moest geven, gaf ook geluid.
 • Ik heb er ook weer veel van geleerd als newbie! Ben inmiddels al zo gewend aan Ubuntu, dat Windows er nog maar een beetje bij hangt……

  Waar ik wel benieuwd naar ben, is of bij meerdere "lotgenoten" "mijn" oplossing ook gewerkt heeft? Dus laat svp even van je horen wat de ervaringen zijn.

  Thx!
 • ik heb er tegenwoordig geen last van, maar ken het probleem wel.
  Oorzaak is dat 1 toepassing je geluidskaart opeist, waardoor de overige programma's geen geluid kunnen produceren.
  Een geluidsserver als pulseaudio gaat tussen je geluidskaartdriver en multimediaprogramma in zitten en zorgt ervoor dat alle geluidsuitvoer met elkaar gemixed wordt en vervolgens doorgegeven aan de geluidskaartdriver.

  Andere voorbeelden van zulke geluidsservers zijn ESD (wordt/werd door GNOME gebruikt) en aRts (werd tot kde 4 door KDE gebruikt)
 • Dat -was- helemaal waar, maar het is verouderde kennis !
  Met ALSA is een geluidsserver overbodig geworden, zit vaak zelfs alleen maar in de weg!
  De complicerende factor is dat heel veel programma's hun ontwikkeling zijn begonnen in de tijd dat er alleen OSS was.
  Ik zie tenminste heel veel verwarring en gehannes, juist ook omdat alsa oss emuleert, waardoor dingen soms wel, soms niet werken.
  Ik hoop dat op een dag alles helder is op een -puur- alsa systeem.

  –Japser.
 • [quote:75df14f041="Japser"]Met ALSA is een geluidsserver overbodig geworden, zit vaak zelfs alleen maar in de weg![/quote:75df14f041]

  in theorie wel, maar praktisch gezien blijkt dat systemen als pulseaudio voor sommige gebruikers toch nog nodig zijn.
 • Dit gaat mij als newbie momenteel nog even "boven de pet", maar ik geloof jullie helemaal…… Belangrijkste voor de Ubuntu-gebruiker is m.i DAT het geluid werkt. HOE het werkt zal over het algemeen maar weinigen interesseren.
  En juist dat het geluid zo problematisch gaat in Ubuntu verbaasde mij, gelet op het feit dat al het overige zo waanzinnig vlekkeloos verliep! Wellicht nog een beetje een zorgenkindje.
  Is jullie misschien bekend of dit probleem in Hardy wellicht getackled zal zijn? Want ik kan me zo voorstellen dat ik bepaald niet de enige ben, die tegen dit probleem aanloopt. Wereldwijd zullen er velen zijn die zich de tanden hierop stukbijten.
 • ik heb hardy er ff op gehad, toen werkte het geluid meteen goed, inclusief systeem geluiden.

  Nog 25 dagen!!!! :D
 • Nou, het verschilt heel erg wat voor je geluidskaart je hebt.
  Beetje geluidskaart kan via hardwaremixing zelf het geluid mixen.
  En dan heb je dus geen geluidsserver nodig.
 • We zullen het binnenkort zien wanneer Hardy een feit is. Ben vooral benieuwd of Hardy niet "struikelt" wanneer er 2 of meer geluidskaarten in een systeem zitten en of Firefox ook direct geluid laat horen.

  Deel vooral je ervaringen (en oplossingen!) met ons!

  Thx.
 • Bij het installeren van Gutsy op een andere pc liep ik weer tegen het geen-geluid-in-firefox-probleem aan en ook m'n eigen oplossingen bleken niet te werken. Erg grappig….. Na weer lang rondneuzen vond ik nog een mogelijke aanvullende oplossing. Bij mij werkte het direct.

  Klik op onderstaande link en kies voor "openen met". Rest wijst zich vanzelf of gaat vanzelf. Kijk of je nu wel geluid hebt in Firefox. Ik test altijd even via You Tube. Zo nee, start je pc dan eens opnieuw op. Wil ook nog wel eens helpen.

  http://www.paulbetts.org/projects/libflashsupport_1.0~2219-2_i386.deb

  Aanvulling :
  Ik heb net een clean install van Ubuntu 8.04 (Hardy Heron) gedaan. Om dan geluid in…. of liever gezegd uit Firefox te krijgen, doe je het volgende :

  System>Administration>Synaptic>Search>vul in "libflashsupport">enter>mark deze software en apply>start je pc opnieuw op. Geluid in Firefox zou nu moeten werken……
 • Voor de zekerheid nog eens: voor mijn SUSE 10.2 en later 10.3 haalde ik de beste geluids-verbeteringen en ook voor CD/DVD hier:

  http://cambuca.ldhs.cetuc.puc-rio.br/xine/

  NB: site kan NIET als "bron" worden opgevoerd, enkel handmatig downloadbare RPMs.
 • Bedankt voor je aanvullende tip Willem!
 • Vandaag had ik plotseling geen enkel geluid meer uit een van de pc's. Niets veranderd, geen rare dingen gedaan, niets opgeblazen, etc. Het was ijzig stil.

  Na wat prutsen, bleek de oplossing erg simpel (het betreft hier overigens een EXTERNE geluidskaart!) :

  USB-kabeltje eruit en …… inderdaad weer erin. Ik moest wel de pc even rebooten. En voila, er was weer geluid.
 • Even een wellicht handige aanvulling op dit topic mijnerzijds.

  Om de 'Adobe Flash Player' (voorheen : Shockwave Flash) te installeren, vind je via onderstaande link een zeer duidelijke handleiding!
  (Overigens tref je op deze site nog veel meer (vooral voor de Ubuntu beginner) fantastische, Nederlandstalige handleidingen aan….. Zeker het snuffelen waard!).

  http://lcardinaals.wordpress.com/2008/01/28/installeren-adobe-flashplayer/
 • Aanvulling :

  Installeren van Adobe Flash Player 10 (korte versie).

  1. Sluit alle Firefox vensters.
  2. Ga naar Systeem –> Beheer –> ‘Synaptic pakketbeheer’
  3. In het ‘Synaptic Pakketbeheer’ venster klik op Zoeken in de werkbalk.
  4. In het Zoeken venster vul bij ‘Zoeken:’ adobe-flashplugin in en klik op de Zoeken button.
  5. In het ‘Synaptic Pakketbeheer’ venster selecteer adobe-flashplugin met de rechter muisknop en kies ‘Markeren voor installatie’. Accepteer eventueel te installeren afhankelijkheden.
  6. Klik op Toepassen in de werkbalk.
  7. Klik in het Samenvatting venster op de Toepassen button.
  8. Klik in het ‘veranderingen doorgevoerd’ venster op de Sluiten button.
  9. Sluit het ‘Synaptic pakketbeheer’ venster.

  Vervolgens gaan we controleren of de Adobe Flash Player plugin in Firefox is geïnstalleerd.

  1. Vul op de URL regel (daar waar je normaal het webadres http://enz invult) about:plugins in.
  2. Als alles goed gegaan is, zie je de Shockwave Flash 10.0 plugin.

  Wanneer je voornoemde plugin niet ziet, volg dan het uitgebreide stappenplan via onderstaande link (met dank aan Leo Cardinaals!) :

  http://lcardinaals.wordpress.com/2008/10/24/installeren-adobe-flash-player-10-in-firefoxBeantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.