Vraag & Antwoord

OS Linux

online komen lukt niet

10 antwoorden
  • Ik heb bij een vriend (ook) Ubuntu 7.10 geinstalleerd. Het lukt me alleen niet om online te komen. Bij hem worden NIET automatisch IP-adressen gegeven (zoals bij de meesten van ons tegenwoordig wel het geval is), maar ik moet de zaak handmatig inbrengen. Er is sprake van een vast IP-address. Nou heb ik onder Network Settings bij de Properties van betreffende netwerkkaart alles m.i. correct ingevuld (en "enable roaming mode" uitgeschakeld) : tab connections: Configuration : Static IP address IP address : 192.168.0.4 Subnet mask : 255.255.255.0 Gateway address : 192.168.0.1 tab general: Host name : PC03 Domain name : (niets ingevuld) tab DNS: DNS Servers : 195.121.1.34 en 195.121.1.66 Search Domains : (niets ingevuld) Onder de tab hosts staat een hele riedel reeds aut. ingevuld. Maar geen internet verbinding! Wat doe ik fout? Thx
  • [quote:e8b7fddf84="jan13011965"]Ubuntu 7.10 (..) Bij hem worden NIET automatisch IP-adressen gegeven[/quote:e8b7fddf84] Als deze internet rechtstreeks van het kabelmodem afkomt, is een dynamisch IP adres voor particulieren het meest gebruikelijk. Als er een router tussen zit kan een statisch IP adres wel. Maar ook dan is dynamisch IP adres makkelijker te configureren. [quote:e8b7fddf84="jan13011965"]Wat doe ik fout[/quote:e8b7fddf84] Ik zie geen fouten. Echter die Gateway address : 192.168.0.1 is neem ik aan van de router. En die DNS Servers van de provider. [quote:e8b7fddf84="jan13011965"]Search Domains [/quote:e8b7fddf84] Daar zou je de Zoekdomeinen van de provider kunnen typen. Kan die Gateway address : 192.168.0.1 wel gepingt worden? Kan de IP adres van de provider gepingt worden?
  • Hallo Jolo, sorry voor de late reactie...... Het pingen van de router (overigens vraag ik mij of het een router is. Zie hieronder) en de internet provider gaat prima. 100% geslaagd! Nog even wat aanvullende info : het netwerk bij die vriend van mij is jaren geleden aangelegd door een bedrijf. Er hangt nogal wat in de meterkast. Voor zover ik het allemaal een beetje kan onderscheiden zit er het volgende in : "Router"(hub?) : UNEX Nexhub HA080 (8 poorts 10base-T-hub) Modem : Speed Touch Home Telefooncentrale : Panasonic D208 (ik heb geen idee of dit mogelijk deel uitmaakt van het niet online kunnen komen, maar ik vermeld het maar even). Kun je met bovenstaande info wat? Alvast bedankt..... gr. Jan
  • Wellicht dat je voor alle zekerheid erbij kunt vermelden welke provider je hebt. En hoe je modem op je PC hebt aangesloten? Via een ethernet kaart of via USB? Welk type SpeedTouch modem heb je?
  • Provider = Planet Modem-aansluiting loopt via ethernet. Type modem staat niet op het kastje vermeld. Vond ik ook al vreemd!
  • In dat geval zou je kunnen checken of je iets bruikbaars kunt vinden op het Engelstalige Ubuntu forum over onderwerp [url=http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=587975]adsl ethernet alcatel speedtouch no connection[/url]
  • Heb ik inmiddels gedaan en alles uitgeprobeerd, maar geen enkel resultaat! Online komen lukt niet. Wanneer ik op de knop "wired network connection" klik, staat daar een zwarte stip bij "wired network (Realtek Semiconductor etc. etc.)". Het systeem probeert wel regelmatig verbinding te maken. Ik krijg dan de mededeling :"requesting a network address from the wired network". Maar daar blijft het dan ook bij......on line komen.....no way! Ik heb er nu vele uren lezen, onderzoeken en uitproberen inzitten, maar geen oplossing. Wat nu???
  • Via een ander besturingsysteem of andere pc / laptop kun je wel online komen?
  • [quote:40e75ae928="jan13011965"]Ik heb bij een vriend (ook) Ubuntu 7.10 geinstalleerd. Het lukt me alleen niet om online te komen. Bij hem worden NIET automatisch IP-adressen gegeven (zoals bij de meesten van ons tegenwoordig wel het geval is), maar ik moet de zaak handmatig inbrengen. Er is sprake van een vast IP-address. Nou heb ik onder Network Settings bij de Properties van betreffende netwerkkaart alles m.i. correct ingevuld (en "enable roaming mode" uitgeschakeld) : tab connections: Configuration : Static IP address IP address : 192.168.0.4 Subnet mask : 255.255.255.0 Gateway address : 192.168.0.1 tab general: Host name : PC03 Domain name : (niets ingevuld) tab DNS: DNS Servers : 195.121.1.34 en 195.121.1.66 Search Domains : (niets ingevuld) Onder de tab hosts staat een hele riedel reeds aut. ingevuld. Maar geen internet verbinding! Wat doe ik fout? Thx[/quote:40e75ae928] ik meen dat IPV4 of IPV6 niet aan mag staan, Check dat ook eens
  • IPv4 is gewoon het protecol voor de huidige ip adressen en IPv6 is de toekomstige protecol wat misschien volgend jaar wordt ingevoerd. Dus waarom dat niet aan zou mogen staan zou ik niet weten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.