Vraag & Antwoord

OS Linux

Mandriva Linux 2008 Spring

Anoniem
jolo
6 antwoorden
 • De echte Mandriva liefhebbers zullen al wel weten dat Mandriva Linux 2008 Spring is uitgebracht. Ik heb daarvan zojuist de mandriva-linux-one-2008-spring-KDE-int-cdrom-i586.iso gedownload vanaf http://www.mandriva.com/en/download/free

  De md5sum is OK.
  [code:1:7817427dff]
  md5sum -c mandriva-linux-one-2008-spring-KDE-int-cdrom-i586.iso.md5
  mandriva-linux-one-2008-spring-KDE-int-cdrom-i586.iso: OK
  [/code:1:7817427dff]
  Het branden via K3B van een Verbatim CD-R ging foutloos. Ook verify written data. Omdat het een LiveCD is, zou je 'm direct moeten kunnen draaien. Dus heb ik 'm eerst weer op mijn oude PC geprobeerd. Het gaat om die oude PC die ik ook al het Mandriva 2008 KDE grafische crash topic had gebruikt. Omdat er toen problemen waren met Compiz, en er tijdens het starten van de LiveCD de mogelijkheid werd geboden om zonder Compiz te starten, heb ik 'm inderdaad zonder Compiz laten starten.

  Alleen de grafische Desktop komt om de één of andere reden niet te voorschijn. Het scherm blijft zwart. Ik zie alleen de muis pijl en een soort rond draaiend cirkeltje. Er gebeurt verder niks. Ik heb nog wel op Ctrl Alt Backspace gedrukt. Ik zag toen het nVidia logo voorbijkomen. Verder veranderde er niks.

  Net als de vorige keer ben ik ook deze keer nieuwsgierig naar ervaringen van anderen over Mandriva 2008 Spring. Of deze wel (stabiel) draait, en zo.
 • Denk je nu niet dat er iets mis is met je grafische kaart?
 • Maar wat zou er dan mis kunnen zijn met mijn oude 7600GS videokaart? Ubuntu 7.10 werkt namelijk wel op die oude PC. Ook met de nVidia drivers Enabled. Ik heb inmiddels op die oude Athlon XP PC bij de boot opties via F3 > F4 > noapic de Mandriva Live CD goed kunnen opstarten. Ik heb de Mandriva installatie inmiddels gestart.

  Op de PC uit mijn onderschrift, heb ik inmiddels Mandriva Linux 2008 Spring geïnstalleerd. Daarop kon de LiveCD zonder boot opties worden gestart. Nadat de installatie is voltooid heb ik de 3D effecten ingeschakeld. Deze staat nu op Compiz Fusion. Ik heb dit nog niet uitgebreid kunnen testen. Maar de schermbeveiliging lijkt goed te werken. Dus zonder vast te lopen. Op die oude AthlonXP PC is de installatie inmiddels ook voltooid.

  Op mijn andere oude PC. Een dual Pentium 3 met slechts 1 GB RAM en een ATI 1650Pro, die ook niet goed op die LiveCD kon starten naar de grafische modus, lijkt die boot optie via F3 > F4 > noapic niet te helpen. Het beeld wordt dan helemaal zwart. Dus zonder muis pijl.
 • Hi Jolo,

  Grappig, ik heb zojuist 2008.0 geïnstalleerd om Mandriva weer eens te bekijken. Ik heb toen een officiele powerpack gekocht voor 50 Euro. Weet jij of ik nu voor niks kan upgraden naar 2008.1? (Blijf een hollander hè?) :wink: :wink:

  By the way: Ik krijg ook een zwart scherm tijdens het installatie proces, behalve…. als ik de opstartoptie acpmi=no ingeef Ik weet niet of het nou acpmi of acpi is want ik heb het systeem niet bij de hand.

  Na het installatieproces werkt het wel goed maar ik heb m'n twijfels of Mandriva goed met energiebeheer om gaat.

  Misschien heb je wat aan deze aanwijzing.

  Verder vind ik het hele systeem "vlotter" werken dan m'n Vista windhoos bak met pentium iv 3 gig intern geheugen.

  Mandriva draait op een oude IBM PIII met 256 mb geheugen en een matrox videokaartje.
 • Mijn ervaring tot zover, zowel live CD als geinstalleerd op HD:

  – installeert vlot
  – ziet er overzichtelijk uit

  Maar:
  – de draadloze verbinding via een USB adapter lukt niet, hoewel het accesspoint wordt herkend. De geboden versleutelingsmethoden zijn waarschijnlijk te beperkt.

  Resultaat:
  – ik heb alles maar weer gewist
 • Mijn ervaring tot zover, zowel live CD als geinstalleerd op HD:

  – installeert vlot
  – ziet er overzichtelijk uit

  Maar:
  – de draadloze verbinding via een USB adapter lukt niet, hoewel het accesspoint wordt herkend. De geboden versleutelingsmethoden zijn waarschijnlijk te beperkt.

  Resultaat:
  – ik heb alles maar weer gewist

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.