Vraag & Antwoord

OS Linux

Passphrase wordt steeds gevraagd

Anoniem
pjotr123
4 antwoorden
 • Ik probeer met m'n laptop draadloos online te komen en waar ik al bang voor was…..lukt weer es niet. (Doe mij maar gewoon een draadje!). Ubuntu vraagt netjes om de passphrase….. die vul ik vervolgens ook netjes in en dan……….blijft Ubuntu steeds om die passphrase vragen, terwijl ik 100% zeker weet dat ik de goede heb ingevuld. Zit dus in een soort "loop".

  Weet iemand de oplossing wellicht?

  Thx!
 • Is het een WEP-sleutel? Dan kan het zijn, dat het hexadecimaal is, of 64 versus 128 bits en dergelijke. De door Ubuntu voorgestelde WEP-variant komt niet altijd overeen met de feitelijke, en dan kun je dus niet verbinden.

  Zorg dat de variant die je opgeeft, ook daadwerkelijk hetzelfde is als die, welke je hebt ingesteld in de router.

  Of nog beter: stap over op WPA en sla twee vliegen in één klap: je beveiliging wordt een stuk beter (WEP is binnen twee minuten te kraken), en er is maar 1 variant van, dus de door Ubuntu voorgestelde is altijd de goede.
 • Vergat ik in m'n eerste post te vermelden : ik heb reeds WPA (ivm de onveiligheid van WEP).
  Notebook is de Acer 5670 met Intel ProWireless 3945ABG chip. Router is een Belkin.

  Enig idee wat de oorzaak van het probleem is?
 • Nou de wonderen zijn de wereld nog niet uit….. Vanochtend nog eens de passphrase gebruikt en wat schetst mijn verbazing : het werkt! Waarom het gisteren niet werkte en vandaag plotseling wel????????? De hele dag maar een beetje "doorgetest" en het werkt nog steeds.
  Ik ga er maar van uit dat het hier een "blijvertje" dus het probleem is opgelost……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.