Vraag & Antwoord

OS Linux

ISO-image van DVD maken

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Met de app "k9copy" kun je o.a. van een DVD een iso-bestand maken. Echter wanneer ik op de knop "save" klik (waarmee het proces in gang gezet zou moeten worden) dan gebeurt er niets. App en / of systeem hangt en blijft hangen.

  Weet iemand de oplossing hiervoor?

  Thx!
 • Of kent iemand misschien een andere goedwerkende app waarmee ik simpel DVD's kan backuppen naar ISO-images?
 • [quote:fa2c0cd8fc="jan13011965"]k9copy (..) dan gebeurt er niets. App en / of systeem hangt en blijft hangen. [/quote:fa2c0cd8fc] Had je de Ubuntu documentation over K9Copy al gecheckt? https://help.ubuntu.com/community/K9Copy
 • Ja heb ik gedaan. Paar uurtjes bezig geweest, maar niets bruikbaars kunnen vinden. Ben bang dat dit probleempje niet wordt opgelost. Ik heb in elk geval geen idee hoe? Met een alternatieve app wellicht, maar ik weet niet welke?
 • Ik doe toch nog een poging…….

  Wie o wie weet hoe ik mijn DVD's naar ISO-images kan omzetten volgens het KIS-principe (Keep It Simple!). Svp geen ingewikkelde procedures en weet ik wat nog meer, maar gewoon rechttoe rechtaan. Wanneer het onder Windhoos kan, moet er voor Ubuntu toch ook een dergelijke mogelijkheid zijn lijkt me?
 • Als je niet bang bent voor de command-line kan je dd gebruiken:
  [quote:504f085520]dd if=/dev/dvd of=/pad/naar/image.iso[/quote:504f085520]

  Vervang /dev/dvd door het juiste device en vervang /pad/naar/image.iso door de gewenste bestandsnaam en pad.

  Je kan misschien ook eens kijken naar Partimage, al weet ik niet of dat ook een image kan maken van CDs/DVDs.
 • Ik kom nog maar net kijken dus de command-line is nu nog iets te hoog gegrepen.
  Ik heb Partimage geprobeerd, maar daarmee kunnen voor zover ik het kan beoordelen alleen partities naar een image worden omgezet. Dus helaas voor mijn doel niet bruikbaar. In elk geval bedankt Supersnail!

  Zijn er wellicht nog anderen met suggesties? Ze zijn van harte welkom…..
 • Ik heb tot nu toe nog geen gebruikersvriendelijke applicatie voor je gevonden, waarmee je DVD's naar ISO-images kunt omzetten. Wellicht zou je zelf ook nog even kunnen checken via Synaptic met zoekwoord [code:1:9dfe299dd4] dvd [/code:1:9dfe299dd4]
 • Heb ik gedaan, maar het is een beetje zoeken naar de bekende speld…… in elk geval bedankt voor de moeite! Mocht je ooit een goede app tegenkomen, dan hoop ik dat het spreekwoordelijke belletje bij je gaat rinkelen…..

  Gr.

  Jan
 • Check ook nog op Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ISO_image_software waar onder andere PowerISO (for Linux) genoemd wordt. Check voor het installeren onder Ubuntu deze thread how do i install power iso?
 • Bedankt voor je verwijzingen! Ik ga het uitproberen.
  Weet je toevallig of PowerIso ook te gebruiken is voor het maken van een ISO-file van een DVD? Wat ik het meest tegenkom is het omgekeerde. Dus van een ISO-image een DVD maken. En dat wil ik dus niet.
 • [quote:4dd47f9be8="jan13011965"]Weet je toevallig of PowerIso ook te gebruiken is voor het maken van een ISO-file van een DVD?[/quote:4dd47f9be8] In die Wikipedia link staat [quote:4dd47f9be8] The following is a list of software programs that can read and/or write ISO image files, broken down by platform support. See the ISO image article for more information on the .iso file format.[/quote:4dd47f9be8] Evengoed ben ik er niet 100% zeker van dat PowerISO (for Linux) een ISO file kan maken van een DVD. Ik gebruik deze namelijk zelf niet. Met de in het lijstje genoemde K3b kan het in ieder geval wel. Namelijk via optie Tools > Copy DVD. Bij Tabblad Options in Settings vink je dan Only create image. Dan klik je op Tabblad Image, waar je het pad ervan kan wijzigen naar bijvoorbeeld je home-map.

  //Edit

  Ook zou je het nog kunnen proberen via Gnomebaker. Die is net zoals K3b te installeren via Synaptic. In Gnomebaker klik je op Tools > Copy DVD. Daar vink je bij Opties: Only create image. Het pad van de ISO daaronder zou je eventueel kunnen wijzigen naar bijvoorbeeld je home-map.
 • Jolo wederom een klassetip! Thx!!! Het werkt inderdaad via K3b! Ik heb er direct een beetje mee geexperimenteerd en zal hieronder voor toekomstige Ubuntu-ers zo duidelijk mogelijk uiteen zetten hoe je een ISO-image van een DVD maakt en deze vervolgens kunt afspelen.

  Uiteraard eerst de dvd waarvan een ISO-image moet worden gemaakt in de drive plaatsen. Voer dan de volgende stappen uit :

  1) Ga naar System>Administration>Synaptic>klik op de knop Search en vul in "k3b">enter>mark for installation&apply.

  2) Open k3b>menu tools>klik op "copy dvd">vink aan op de tab Options onder Settings : Only create image.

  3) Klik op de tab Image en vul hier (of browse naar) onder "Write image file to : " het gewenste pad in.

  4)Klik op Start.

  Wanneer de ISO-image klaar is, kun je deze afspelen met bv VLC-player (ook te installeren via Synaptic).
  Bij mij werd er in eerste instantie geen geluid weergegeven. Ik heb dit weten op te lossen door :

  1) de volgende plugin via Synaptic te installeren "vlc-plugin-esd"

  of

  2)In VLC-player de audio-track te enable-en : menu Audio>Audio Track > Track 01,02,03 etc kiezen (is soms even uitzoeken welke van de opties geluid geeft, maar dat hoor je dus direct)
 • Ik loop thans tegen het probleem aan, dat K3b niet meer bij mij opstart (Aparte thread op dit forum. Zie : http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=189900).

  Hieronder volgen 2 alternatieven om van een DVD een ISO-image te maken.

  Gaat via de apps Brasero en Gnomebaker (te installeren via System>Administration> Synaptic. Zoektermen : brasero en gnomebaker).

  BRASERO :

  Start Brasero >klik op de knop "Disc Copy" > Stop de DVD in je drive en selecteer je source drive (wanneer je meerdere drives hebt. Anders hoef je niets te doen en vindt Brasero de DVD automatisch) > klik op de knop onder "select a drive to write to" en klik op "File image" > klik op de nu geactiveerde knop "Properties" en geef bij "Name" de gewenste naam op (let erop dat je de extensie .iso laat staan!) > Navigeer vervolgens naar de gewenste map onder "Browse for other folders" waar de ISO-image in moet worden opgeslagen > klik op "Apply" > klik nu op "Copy". Het maken van de ISO-image wordt nu gestart.

  GNOMEBAKER :

  Start Gnomebaker > Tools > Copy DVD > Stop de DVD in je drive en selecteer je source drive onder "Reader" (wanneer je meerdere drives hebt. Anders hoef je niets te doen en vindt Gnomebaker de DVD automatisch > klik onder "Options" op "Only create image" > klik op "Browse" > Vermeld bij "Name" de gewenste naam voor de ISO-image (let erop dat je de extensie .iso laat staan!) > Navigeer onder "Browse for other folders" naar de gewenste map waarin de ISO-image geplaatst moet worden > klik op "Save" > klik op "Start". De ISO-image wordt nu gemaakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.