Vraag & Antwoord

OS Linux

Wine

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik probeer met wine enkele windows apps te installeren, maar het loopt allemaal niet bepaald vlotjes.

  HD-tune krijg ik wel geinstalleerd (is een app om de conditie van je harde schijven te checken), echter wanneer ik 'm start krijg ik de melding dat ie geen harde schijven ziet (en die zijn er toch echt!).

  Verder wil ik SoundForge (=geluidsbewerkingssoftware) installeren, maar de zaak hangt met de melding : "validating install". Verder gebeurt er niets. (het geeft wel weer het bekende Windows-"ik heb de neiging om m'n pc uit het raam te smijten"-gevoel….)

  Nou ben ik voor de eerste keer met wine aan het werk en het is dus goed mogelijk dat ik iets fout doe???

  Is er verder een beknopte en vooral duidelijke handleiding HOE je met wine moet "omgaan" om er prettig mee te kunnen werken?

  Thx!
 • helaas niet.

  Wine wordt per versie wel verbeterd en door-ontwikkeld, maar doorgaans zal je met de meeste windows apps problemen ondervinden.

  Ter illustratie:
  Winzip, Winrar, Explorer 6 draaien wel goed met wine.

  ga voor de lol eens naar:

  www.winehq.org. Het spreekt voor zich dat de platinum betitelde apps zeer goed werken met wine.: http://appdb.winehq.org/
 • Ok, da's duidelijk. Ligt het dus toch niet aan mij. Niet dat ik erg veel behoefte heb om Windows apps onder Linux te gaan draaien (integendeel!), maar enkele apps mis ik wel.

  Ik heb toch een wine user guide gevonden. Behoorlijk uitgebreid. Neem je niet even in een verloren kwartiertje door. Onderstaand de link :

  http://www.winehq.org./site/docs/wineusr-guide/index

  In elk geval bedankt voor je reactie "Ubuntu-gebruiker"!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.