Vraag & Antwoord

OS Linux

In Fedora 9 het toetsenbord veranderen

Anoniem
Japie III
4 antwoorden
 • Bij het installeren van Fedora 9 moest ik het toetsenbord kiezen . 'US international' stond niet in de keuzelijst, wel was er 'nederland' en dat heb ik dus maar gekozen. Nu krijg ik bij intoetsen van @ (apestaartje) de " (aanhalingsteken), ik kan dus mijn e-mailadres niet intypen. Welk toetsenbord moet ik kiezen en hoe doek dat??
 • Bijna iedereen in Nederland heeft een US toetsenbord. Je wil dan de definitie US Internationaal (met dode toetsen), om de trema's te kunnen tikken en de accenten.

  Hier heb je een instructie voor Ubuntu, die in Fedora nagenoeg hetzelfde werkt (mits je Fedora met Gnome hebt):
  http://computertip.googlepages.com/veelgesteldevrageninubuntu
  (vraag 11)

  Fedora 9 is trouwens erg mooi. Schitterend vormgegeven. Ik heb 'm gisteren erbij gezet op m'n flaptop.

  Groet, Pjotr.
 • Bedankt Pjotr. het is opgelost. Ik vind Fedora 9 ook heel goed. ik werkte met Ubuntu ook prima, maar dat gaf op mijn PC steeds een patroon van licht rode puntjes dat ik niet weg kon krijgen, op mijn laptop was dat patroon bij Ubuntu niet aanwezig. Wel vind ik het jammer dat ik in Fedora geen codecs voor muziek afspelen heb. Ik moet die volgens een scherm kopen voor $16 per stuk. Bij Ubuntu zijn die kennelijk wel inbegrepen.
  Gegroet Jack
 • Mooi zo! Graag gedaan.

  De codecs: dat was me ook opgevallen. Er is maar één codec gratis, en dat is die, waardoor Totem mp3's kan afspelen. De andere twee codec-pakketten kosten geld.

  Toch is het wel een verbetering, want in Fedora 7 moest je het nog helemaal zelf uitzoeken….

  Overigens vermoed ik, dat ze op het Nederlandse Fedora-forum wel een manier weten om die codecs er gratis in te krijgen. Via Livna of zo. In Nederland is dat legaal, in de V.S. niet.
  http://www.fedora-linux.nl/forum/

  Groet, Pjotr.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.