Vraag & Antwoord

OS Linux

Netwerk probleem

Anoniem
jolo
6 antwoorden
 • Ik heb 3 pc's (allemaal Ubuntu) in een netwerk. 2 desktops en 1 notebook. Ik kan wel van het notebook "in" de desktops pc's, echter niet van de desktop pc's "in" het notebook. Krijg dan de volgende melding :

  The folder contents could not be displayed.

  Mappen zijn gedeeld.

  Weet iemand de oplossing wellicht?
 • [quote:4d15fb7e3a="jan13011965"]Ik heb 3 pc's (allemaal Ubuntu) in een netwerk (..) The folder contents could not be displayed. Mappen zijn gedeeld[/quote:4d15fb7e3a] Bedoel je via Samba zoals in je andere topic? Of had je het ook al geprobeerd via NFS. Check hierover deze SettingUpNFSHowTo.
 • Ik wil het eigenlijk via samba werkend krijgen.
  Ik moest een clean install van Ubuntu (Hardy) uitvoeren op m'n notebook, omdat de zaak helemaal was vastgelopen. Lag niet aan Ubuntu overigens. Ik had m'n notebook voor m'n werk snel werkend nodig, vandaar.
  De vorige installatie betrof Gutsy en daarbij kon ik wel gewoon van de desktop pc's "in" het notebook.
  Zou het aan Hardy liggen?
 • [quote:39d938ded7="jan13011965"]Ik wil het eigenlijk via samba werkend krijgen. [/quote:39d938ded7] Maar Samba heb je toch alleen nodig als er een Windows PC in je netwerk zit. Je zou alvast kunnen checken of er iets bruikbaars staat op het Engelstalige Ubuntu forum in deze thread over onderwerp [SOLVED] Help -- Samba The folder contents could not be displayed -- on the same comp. Zou je het wellicht alsnog kunnen proberen via NFS.
 • Tja, ik draai nog niet zo lang mee. Dus Samba is alleen nodig met een Windows-pc in het netwerk? Aangezien ik die niet heb, is NFS dus voldoende? Nooit te oud om te leren……Ik ga er mee aan de slag……..
  Bedankt!
 • Heb NFS geinstalleerd en m'n netwerk werkt nu naar behoren.

  Klopt het wanneer ik dus een netwerk tussen ENKEL Ubuntu-pc's wil aanleggen slechts het volgende hoef te doen :

  1) Gewenste map(pen) delen (rechtsklik>"sharing options">opties invullen)

  2) NFS installeren via Synaptic ("nfs-common" en "nfs-kernel-server";)

  Samba is in dit geval helemaal niet nodig?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.