Vraag & Antwoord

OS Linux

Listing failed : access denied

Anoniem
jan13011965
7 antwoorden
 • In mijn netwerk van Ubuntu pc's probeer ik mappen en bestanden van de ene naar de andere pc te kopieren en v.v., echter dat lukt niet ondanks dat ik de bestanden read+write permissions heb gegeven. Ik krijg de volgende foutmeldingen :

  "Listing failed : access denied"

  "Error while copying to (null). Access denied"

  Ik heb al getracht de oplossing op internet te vinden, echter zonder resultaat.

  Weet iemand de oorzaak EN de oplossing?

  Thx!
 • Geen antwoord….. is mijn vraag te dom of te moeilijk ;-)?
 • Niet te moeilijk, denk ik. Maar niet volledig. Hoe probeer je nu bestanden van de ene naar de andere PC te kopiëren? Is dit een vervolg van je Netwerk probleem topic?
 • Het is m.i. niet een gevolg van m'n netwerk probleem. Ik was eerder nog niet tegen deze meldingen aangelopen. Het verbaasde me dan ook eigenlijk.
  Ik tracht mappen/bestanden via Krusader, Gnome-commander en Nautilus te kopieren, maar loop eigenlijk steeds tegen ditzelfde probleem aan en krijg bij alledrie de apps dezelfde (soort) meldingen.
  Laatst was ik bestanden naar een usb-stick aan het kopieren en toen gebeurde er iets wat ik ook niet begreep : de gekopieerde bestanden werden spontaan voorzien van een slotje en gingen ook daadwerkelijk "op slot". Voor mij op dit moment nog een nieuw fenomeen. Het zal ongetwijfeld z'n nut hebben, maar hoe en wat is mij tot dusver onduidelijk.
  Maar het kopieren van bestanden en mappen loopt dus niet lekker. Ik moet er wel bij vermelden, dat sommige bestanden en mappen zich wel gewoon laten kopieren. Het is dus niet zo dat ik helemaal niets kan kopieren. Ik dacht zelf dat het eraan lag dat de data over onvoldoende lees/schrijfrechten beschikt, echter na dat aangepast te hebben, lukte het kopieren nog niet.
  Ik heb het ook al eens als root getracht, echter helaas ook zonder resultaat.
  Ik denk dat ik zelf iets fout doe of vergeet, maar weet inmiddels niet meer wat.

  Ik hoop dat je met bovenstaande info wat meer uit de voeten kunt.
 • [quote:10751b6eb7="jan13011965"]Het is m.i. niet een gevolg van m'n netwerk probleem.[/quote:10751b6eb7] Maar toch wel via het netwerk, van een Ubuntu naar een andere Ubuntu PC? En kopieer je die vanuit de eerste PC wel naar mappen, waarvan de gebruiker van de tweede PC schrijfrechten over heeft? En was dat via NFS? Post eventueel stap voor stap wat je geprobeerd had.
  [quote:10751b6eb7="jan13011965"]Laatst was ik bestanden naar een usb-stick aan het kopieren en toen gebeurde er iets wat ik ook niet begreep : de gekopieerde bestanden werden spontaan voorzien van een slotje en gingen ook daadwerkelijk "op slot". [/quote:10751b6eb7] Welke bestandssysteem heeft die USB stick? Bij mij kan ik gewoon onder Ubuntu 8.04 bestanden kopiëren naar mijn FAT32 USB stick. Ik zie daarop geen slotjes.
 • Ik snap er geen hout meer van. Ik wil je stap voor stap laten zien wat er fout gaat en nu worden de bestanden en mappen wel gewoon gekopieerd! Ik ben het spoor even bijster (en jij inmiddels ook denk ik). Met dit inconsequente pc-gedrag moeten we dit "probleem" denk ik maar even laten rusten. Ik hou het wel in de gaten. Ontstaan er weer kopieer-problemen dan laat ik je stap voor stap weten hoe de (foute)vork in de (foute)steel zit.
  Voor wat betreft die usb-stick. Die was van een vriend van mij. Welk bestandssysteem erop zat weet ik niet. Er ontstonden wel degelijk slotjes!(??). Ik heb net even een test gedaan met een van mijn usb-sticks, maar daar gaat alles dus gewoon prima mee. Wellicht betrof het een of andere exotische stickje…..vreemd.
  Jolo, nu ik je toch "aan de lijn heb". Wellicht een beetje off-topic, maar ik zet net een externe harde schijf aan (NTFS filesystem) en die wordt door Gnome-commander en Nautilus keurig "gezien", alleen Krusader "ziet" 'm niet. Enig idee hoe dat kan?
 • USB-staaf met slotjes: die is waarschijnlijk niet "veilig verwijderd" in Windows. Oplossing: alsnog doen in Windows. Dan schrijft W. een stopcode, en die heeft Linux nodig.

  Veel mensen vergeten dat, ook met externe USB harde schijven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.