Vraag & Antwoord

OS Linux

Fedora9-printer installeren

Anoniem
Jack OGB
13 antwoorden
 • Hoe kan ik mijn HP C-5180 printer in fedora9 installeren? :?
 • [quote:1d7d1d5104="Jack OGB"]Hoe kan ik mijn HP C-5180 printer in fedora9 installeren?[/quote:1d7d1d5104] Wat heb je tot nu toe geprobeerd om je printer te installeren? Printer installeren in Gnome: Systeem > Beheer > Afdrukken > Nieuwe printer
 • Ik heb idd via printerconfig geprobeerd maar eindigde op een scherm waarvan de rechterhelft grijs was en op de linkerhelft was een kolom genaamd: lokale printers, met eronder ingevuld: Cups- PDF. Er was geen andere printer vermeld.Geklikt op cups-pdf. Ik kreeg de mogelijkheid een printvoorbeeld af te drukken, maar er kwam niets.
  Ik denk dat ik eerst mijn netwerk in orde moet maken, maar weet ook dat niet.
 • [quote:33caf666ff="Jack OGB"] Ik denk dat ik eerst mijn netwerk in orde moet maken, maar weet ook dat niet.[/quote:33caf666ff] Dus je heb de printer aangesloten via het netwerk? Heb je dan nog geen internet via het netwerk onder Fedora 9? Check of je iets bruikbaars kunt vinden in deze Fedora Core 6 advances printing. Welke keuzes heb je gemaakt nadat je geklikt had op Nieuwe printer?
 • Mijn keuzes bij instellen waren :App.Socket/HP Jet Direct, daarna :poort 9100. Selecteer, HP en daarna Photsmart C5100 gekozen. Daarna werd de driver gezocht en geïnstalleerd en kon ik een testpagina gaan afdrukken. Dat lukte dus niet en kreeg ik via de 'printer trouble shooter' de boodschap 'printer not enabled' en dat het niet mogelijk was geweest de printer te vinden. ik kon toen in het tabblad 'policies' het 'aanzetten' aanvinken, maar dat hielp dus ook niet. Je 'link' heb ik nog niet gelezen. :?
 • [quote:4d8b1c0491="Jack OGB"]App.Socket/HP Jet Direct, daarna :poort 9100. Selecteer, [/quote:4d8b1c0491] Had je bij Host wel de hostname of IP adres van de printer getypt?

  Ik vond intussen nog instructies Installing a HP network printer.
 • Nee, ik had bij host niets ingevuld. Maar welk IP nr. moet ik daar invullen, of, waar kan ik dat vinden?
 • [quote:6efad5c25b="Jack OGB"]Maar welk IP nr. moet ik daar invullen, of, waar kan ik dat vinden?[/quote:6efad5c25b] Daarvoor had ik die "Installing a HP network printer" link gepost. Info daarover staat in: Give the printer a static IP address.
 • Ik ben weer eens gestrand. Nu bij 'Give the printer an IP address'. Dat heb ik dus wel gevonden :10.0.0.3 maar mijn browser kan niks met http://printer_address zoals dit dus in de link geschreven staat. Ik hoop dat jij me de juiste Url daarvoor kan geven :?
 • Nu heb ik dus zelf de aanwijzing uit de link verkeerd weergegeven. Ik heb dus in de browser ingetoetst: http://printer_address Dus wel met het _ streepje erbij.
 • Ik zie dus nu dat dat _ streepje er hier in het forum weggelaten wordt :?
 • [quote:6f8a5b4b2a="Jack OGB"] Ik heb dus in de browser ingetoetst: http://printer_address Dus wel met het _ streepje erbij. [/quote:6f8a5b4b2a] Maar zou in de plaats van de tekst printer_address niet de IP adres van je printer typen. Bijvoorbeeld [code:1:6f8a5b4b2a] http://10.0.0.3 [/code:1:6f8a5b4b2a]
 • Ik heb nu het IP, subnetmask, en defaultgateway gevonden en via de URL ingevuld, op toepassen geklikt en ik bleef maar wachten op 10.0.0.3. en de verbinding kwam niet!! Ik hoop dat je nog wat geduld kunt opbrengen. :?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.