Vraag & Antwoord

OS Linux

Een selectie printen

Anoniem
Pinky & The Brain
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een computer van Ubuntu voorzien en alles draait goed. Nu probeerde ik net echter even iets uit te printen en ik miste daarbij een belangrijke optie.
  Vaak selecteer ik een stuk tekst (higlight een passage met de muis) en print die selectie. In windows kun je gewoon kiezen voor 'selectie printen', maar ubuntu geeft mij die keus niet in het print menu.
  Is het niet mogelijk om een 'selectie' te printen onder linux? Volgens mij moet dit wel kunnen toch?
  Heeft iemand een tip hoe ik dit wel werkend kan krijgen?
 • Selectie printen onder Linux werkt inderdaad niet.
  Onder Windows ben ik het overigens nooit tegengekomen.
  Kun je in Windows vanuit elk willekeurig programma tekstselecties printen, of kun je dat alleen vanuit enkele programma's?
 • De meeste programma's in windows kunnen een selectie printen. Inmiddels heb ik bij iemand gezien dat het in linux met enkele applicaties ook moet kunnen, maar die gebruikte KDE.
  Dan heb je bij (Kprint denk ik?) de optie 'sectie' die je uit een bullit kunt selecteren. Bij andere applicaties blijft die optie grijs en kun je die dus niet selecteren.
  Zou er een mogelijkheid om dit ook in Gnome te krijgen? Dat zou wel erg fijn zijn!
 • [quote:04fef36685="Pinky & The Brain"]Zou er een mogelijkheid om dit ook in Gnome te krijgen? [/quote:04fef36685] Bij mijn weten is een Selectie printen een optie van de applicatie zelf. Hier in Ubuntu Hardy Heron zie ik dat de nieuwe Firefox 3.0b5 die optie niet heeft. De oude Firefox 2.0x heeft die optie wel. Net zoals OpenOffice.org 2.4.x. Of die optie ook echt werkt weet ik niet. Ik kan wegens een print probleem niet goed meer printen onder Linux.
 • Oké, het blijkt vanuit de nieuwe firefox wel mogelijk te zijn om een selectie te printen, althans … het zou mogelijk moeten zijn.
  De selectie-optie zit verstopt onder het tabblad 3e tabblad 'opties'. Als ik echter een stuk text selecteer en deze print, dan wordt alleen de eerste regel op papier gezet. De overige regels neemt hij niet mee, dus m.a.w. werkt het niet naar behoren.
  Is dit een bug? Zou ik hier een bug-report van moeten maken ofzo? Wat moet ik hier mee doen?

  edit:
  Het blijkt idd een bug te zijn in firefox 3.0 beta5. Wat moet je hier nu mee? :oops:
  Er zijn wel onofficiële work-arrounds om ubuntu naar firefox 3 RC1 te laten updaten, maar dat zijn geen officiële ubuntu repositories (of hoe dat ook maar wordt genoemd).
 • [quote:c66347eba3="Pinky & The Brain"]De selectie-optie zit verstopt onder het tabblad 3e tabblad 'opties'. [/quote:c66347eba3] Daar lijkt het inderdaad op.
  [quote:c66347eba3="Pinky & The Brain"]Het blijkt idd een bug te zijn in firefox 3.0 beta5. [/quote:c66347eba3] Had je 'm dan gevonden in https://bugzilla.mozilla.org/

  Zelf heb ik inmiddels Firefox 3.0RC1 al. Ik heb via Systeem > Beheer > Softwarebronnen. Tabblad Updates. Vooraf vrijgegeven updates (hardy-proposed) gevinkt.

  Overigens over ongeveer een maand verschijnt Ubuntu 8.04.1 https://wiki.ubuntu.com/HardyReleaseSchedule Wellicht dat print selectie dan weer werkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.