Vraag & Antwoord

OS Linux

printer low on ink

Anoniem
Sandernerd
5 antwoorden
 • Ik heb net een nieuwe originele hp-cartridge in mijn hp psc1315 gedaan, echter ik blijf na een printopdracht voortdurend de melding "printer is low on ink" krijgen rechtsbovenin het panel. Begint nogal irritant te worden.

  Weet iemand hoe het komt dat deze melding wordt weergegeven terwijl er een splinternieuwe volle cartridge is geplaatst? En nog belangrijker : hoe kom ik van die melding af?

  Thx!
 • Ik neem aan, dat je HPLIP Toolbox gebruikt om af te drukken. Doe eens een foutmelding op Launchpad? Deze pakketnaam gebruiken.

  De ontwikkelaars van HP luisteren ook mee op Launchpad, en waarschijnlijk reageren ze snel (was bij mij ooit zo). HPLIP Toolbox wordt namelijk door HP zelf gemaakt.
 • Ik gebruik niet HPLIP Toolbox. Toen ik Ubuntu voor het eerst installeerde werd de printer direct herkend en functioneerde alles prima. Vond ik al geweldig.

  De software die ik gebruik om te printen heet "system-config-printer.py 0.7.75" (standaard bij Ubuntu voor zover ik kan nagaan) En ik werk er tot op heden naar tevredenheid mee.

  Hoe installeer ik HPLIP Toolbox overigens? En wat is Launchpad precies en hoe werkt het? Is voor mij de eerste keer dat ik ervan hoor (dom???).
 • [quote:eb113b6bce="jan13011965"]Ik gebruik niet HPLIP Toolbox. Toen ik Ubuntu voor het eerst installeerde werd de printer direct herkend en functioneerde alles prima. Vond ik al geweldig.

  De software die ik gebruik om te printen heet "system-config-printer.py 0.7.75" (standaard bij Ubuntu voor zover ik kan nagaan) En ik werk er tot op heden naar tevredenheid mee.

  Hoe installeer ik HPLIP Toolbox overigens? En wat is Launchpad precies en hoe werkt het? Is voor mij de eerste keer dat ik ervan hoor (dom???).[/quote:eb113b6bce]

  Waarom zou dat dom moeten zijn? Of moet jij van jezelf soms alwetend zijn? :-)

  Launchpad is de plek waar je bugs in Ubuntu kunt melden. Maar doe dat nu nog maar ff niet, want beter eerst even HPLIP Toolbox proberen.

  Deze instructie is primair bedoeld voor HP Laserjet, maar werkt waarschijnlijk ook goed voor jouw inkjet:
  http://computertip.googlepages.com/hplaserjet1018en1020
 • Pjotr bedankt! Ik ga ermee aan de slag……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.