Vraag & Antwoord

OS Linux

Audacity speelt mp3's niet af

Anoniem
jan13011965
6 antwoorden
 • Wanneer ik een mp3 file wil afspelen met Audacity onder Ubuntu 7.10 EN 8.04 krijg ik de volgende melding :

  "Error while opening sound device. Please check the output device settings and the project sample rate."

  Wanneer ik bij de Preferences kijk, staat daar onder het kopje Playback bij Device helemaal niets! Er valt ook niets te selecteren. Daaronder staat "Using : Portaudio v19".

  Ik werk overigens uitsluitend met een EXTERNE geluidskaart (SoundBlaster).

  Weet iemand hier de oorzaak en oplossing voor?

  Thx!
 • KUn je via andere programma's wel MP3 muziek afspelen? Like Totem?
 • [quote:3ec9f69e31="jan13011965"]Wanneer ik een mp3 file wil afspelen met Audacity onder Ubuntu 7.10 EN 8.04 krijg ik de volgende melding : "Error while opening sound device. [/quote:3ec9f69e31] Wellicht zou je eerst even Wikipedia kunnen checken http://audacityteam.org/wiki/index.php?title=Lame_Installation waarin ook instructies staan voor Ubuntu.
 • MP3's afspelen met Totem gaat prima.

  Ik heb eens wat geexperimenteerd en wat blijkt : wanneer er geen andere app(s) actief is/zijn, waarmee geluid kan worden/wordt afgespeeld, dan werkt Audacity wel gewoon!
  Wanneer ik bv Firefox open en een youtube video afspeel of een mp3 afspeel via Totem, Rhythmbox etc. dan krijg ik de eerder genoemde melding te zien en werkt Audacity dus NIET.

  Het lijkt erop alsof Firefox, Totem of welke app die geluid produceert dan ook als het ware "beslag legt" op mijn externe geluidskaart en daarmee Audacity buitenspel zet. Sluit ik de "beslagleggende" app, dan functioneert Audacity weer normaal.

  Kortom, Audacity heb ik aan de praat gekregen en het is ook wel werkbaar, alleen blijf ik toch wel benieuwd naar hoe dit kan en of het mogelijk simpel op te lossen is.

  Ik weet niet of dit probleem zich ook voordoet bij interne geluidskaarten en/of soundchips, omdat ik dus enkel met EXTERNE geluidskaarten werk.

  Wellicht dat iemand hier uitsluitsel over kan geven of bekend is met soortgelijke problemen zoals in deze thread omschreven…….
 • bekend verhaal maar dan met xmms die daardoor voor audacious vervangen wordt.
  Vervangen voor modernere software dus.
 • Hoe bedoel je dit precies??

  Overigens vind ik Ubuntu een fantastisch OS, alleen ben ik van mening dat het qua mogelijkheden om geluid te bewerken nogal achterblijft. Audacity is een leuke app, maar legt het volledig af tegen sound-editing software als SoundForge en Adobe Audition.
  Hier ligt denk ik nog een schone, maar moeilijke taak (uitdaging?) voor de programmeurs om een open source app te ontwikkelen die zich kan meten met de top. Wanneer ik kon programmeren zou ik er graag een poging aan wagen, maar helaas heb ik daar volstrekt geen verstand van (dus uit ik het voornoemde dan ook op ingetogen wijze ;-).)

  Of bestaat er wellicht al dergelijke software? Ik hoor iedereen het enkel over Audacity hebben.

  Ik moet verder op mijn woorden ("Ik heb eens wat geexperimenteerd en wat blijkt : wanneer er geen andere app(s) actief is/zijn, waarmee geluid kan worden/wordt afgespeeld, dan werkt Audacity wel gewoon!";) terugkomen……..
  Audacity speelt niets meer af!! Ook niet wanneer er geen andere apps geopend zijn.
  Ik ben weer terug bij af. Krijg weer dezelfde melding zoals eerder door mij hierboven genoemd.

  Weet iemand een oplossing hiervoor, want het begint me nu toch wel stierlijk te vervelen?!$%&*^&%!!!
  Hier moeten toch meer mensen mee worstelen lijkt me….

  (Jolo, ik heb het getracht op te lossen met de door jou genoemde link, maar ook daarmee lukt het me niet……)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.